Ιδιοκτήτη αναζητά ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο του εμπορικού κέντρου «Avenue».

Το Avenue Mall στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, που ανήκε στην Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Sanyo) της οικογένειας Παπαγεωργίου, από το 2018 βγαίνει κατά τμήματα στο σφυρί με αποτέλεσμα τα περισσότερα να έχουν αλλάξει χέρια.

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια με 7,5 εκατ. ευρώ η βίλα του Α. Παπαργυρόπουλου

Ο πλειστηριασμός

Στις 30 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε πλειστηριασμό ποσοστό 33,576% εξ αδιαιρέτου του δικαιώματος της μελλοντικής επέκτασης σε βάθος των κτιρίων του εμπορικού κέντρου.

Δείτε ΕΔΩ τον πλειστηριασμό

Επισπεύδουσα είναι η doValue Greece ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 60.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 202.410 ευρώ.

Περιγραφή

«Το ποσοστό 33,576% εξ αδιαιρέτου του δικαιώματος της μελλοντικής επέκτασης σε βάθος των κτιρίων ενός συγκροτήματος, με την ανόρυξη υπογείων στα τμήματα του ενιαίου οικοπέδου που αποτελούσαν το παλαιό οικόπεδο Ζηρίδη, φέρει ΚΑΕΚ 050142406002/0/133, έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας 12,616/1000 εξ αδιαιρέτου του όλου ενιαίου οικοπέδου, το οποίο δικαίωμα αποτελεί αυτοτελή, ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία.

Η ανωτέρω οριζόντια ιδιοκτησία βρίσκεται επί ενός συγκροτήματος κτιρίων Εμπορικού Κέντρου-Υπεραγοράς, κτισμένου σε οικόπεδο εκτάσεως μέτρων 31.901,93 τ.μ. που βρίσκεται στο Αμαρούσιο Αττικής, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου, της περιφερείας του ομωνύμου Δήμου και ήδη Δημοτικής Ενότητας Αμαρουσίου, του Δήμου Αμαρουσίου, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και το οποίο καταλαμβάνει ολόκληρο το υπ’ αριθμόν 1081 Ο.Τ. που περιβάλλεται από τις οδούς Κηφισίας, Ζηρίδη (πρώην ανωνύμου), Δημοκρίτου (πρώην Γούναρη) και ήδη Διαγόρα, επί των οποίων έχει προσόψεις και φέρει αριθμούς, στη Λεωφόρο Κηφισίας 41-45».

Εκτιμάται ότι «το δικαίωμα μελλοντικής επέκτασης κτιρίων σε βάθος οικοπέδου με ποσοστό συνιδιοκτησίας 12,616/1000 εξ αδιαιρέτου του όλου οικοπέδου» αντιστοιχεί σε 402,48 τ.μ.

Η «πτώση» της Sanyo Hellas

Το 1971 τα αδέλφια Παπαγεωργίου, με τόπο καταγωγής τα Τρόπαια Αρκαδίας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη Sanyo Hellas, βάζοντας τα θεμέλια ενός πολυσχιδούς επιχειρηματικού οικοδομήματος.

Η μετεξέλιξή της σε εταιρεία συμμετοχών στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και η αλλαγή της επωνυμίας της το 2013 σε Τρόπαια Συμμετοχική − ονομασία που παραπέμπει στον τόπο καταγωγής των ιδρυτών της− συγκαταλέγονται ανάμεσα στους σημαντικότερους σταθμούς της διαδρομής της.

Η νέα ονομασία δεν φέρνει και την αναμενόμενη ανανέωση στους κόλπους της εισηγμένης από το 1991 στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Αντίθετα, το 2013 σηματοδοτεί την αρχή μιας διαρκώς φθίνουσας πορείας, η οποία μερικά χρόνια αργότερα οδήγησε στην τελική κατάρρευση.

Η ελληνική κρίση χρέους της περασμένης δεκαετίας, η οποία «ψαλίδισε» τα μισθώματα του εμπορικού κέντρου Avenue, στάθηκε η βασική αιτία της κατάρρευσης.

Το 2018 ξεκινά μια περίοδος όπου τα ακίνητα της Τρόπαια Συμμετοχική φιγουράρουν διαρκώς στην πλατφόρμα e-auction, τα οποία βγαίνει τμηματικά στο σφυρί από τις τράπεζες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις