Να διασφαλίσουν τα κέρδη της εβδομάδας προσπαθούν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το κλίμα να παραμένει θετικό και να μεταφέρεται ιδίως από την αμερικανική αγορά η οποία αφομοιώνει το σενάριο της λήξης του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, οδεύοντας σε κέρδη 1,8% στην εβδομάδα. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,50% στις 7.447 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,33% στις 15.838 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,44% στις 7.199 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου 2023 στην Ευρωζώνη, με τους αναλυτές να αναμένουν να διαμορφωθεί στο 2,9%, από 4,3% τον Οκτώβριο. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ πρόκειται να τα σχολιάσει στις δηλώσεις της μέσα στην ημέρα.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι όγκοι πωλήσεων καυσίμων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 2%, οι πωλήσεις καταστημάτων τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,3% και οι πωλήσεις καταστημάτων εκτός τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο ήταν 2,7% χαμηλότερες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Το τρίμηνο έως τον Οκτώβριο, το ποσοστό μειώθηκε κατά 1,1% σε αντίθεση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η μέτρηση του Οκτωβρίου 2023 ήταν 3,1% κάτω από τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές