Την τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, κρατώντας και σήμερα τα επίπεδα και βάζοντας τις βάσεις για έναν από τους καλύτερους μήνες του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,01% στις 34.947 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,13% στις 4.514 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 14.125 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Gap κέρδισαν 17% αφού η εταιρεία δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ChargePoint υποχώρησε κατά 25% μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της C-suite και τη μείωση της πρόβλεψής του για τα έσοδα τρίτου τριμήνου.

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με εβδομαδιαία κέρδη – καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα τους. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περισσότερο από 2,2%, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο 1,9%. Το ερώτημα είναι αν οι traders θα μπορέσουν να διατηρήσουν αυτή την αισιοδοξία για το υπόλοιπο του μήνα. Τον Νοέμβριο, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 7,5%, ενώ ο Dow σημειώνει κέρδη 5,7%. Ο Nasdaq έχει αυξηθεί κατά 9,8%.

Ήπια στοιχεία

Αυτά τα κέρδη πυροδοτήθηκαν από τα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που έδωσαν ελπίδα στους επενδυτές ότι η εποχή των αυξημένων πιέσεων στις τιμές καταναλωτή έχει παρέλθει, μαζί με τη σκληρή νομισματική στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πολιτική επιτοκίων.

«Είναι δύσκολο μερικές φορές να αναγνωρίσει κανείς ότι κάτι έχει αλλάξει σημαντικά, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της EMJ Capital, Eric Jackson.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Citigroup, οι καταναλωτές πρόκειται να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα αυτές τις γιορτές επειδή έχουν περισσότερα να ξοδέψουν. Καθώς μπαίνουμε στην καρδιά της εορταστικής περιόδου, το 34% από τους περίπου 2.800 ερωτηθέντες δήλωσε ότι αναμένει να αυξήσει το επίπεδο του δαπανών τους, ενώ το 27% είπε λιγότερα. Το 2022, οι αντίστοιχες απαντήσεις χωρίστηκαν στο 30%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εκκινήσεις ιδιόκτητων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν μηνιαία αύξηση 1,9% τον Οκτώβριο και έφτασαν τις 1.372.000. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό μειώθηκε κατά 4,2% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022. Οι οικοδομικές άδειες για ιδιόκτητες κατοικίες αυξήθηκαν κατά 1,1% και διαμορφώθηκαν σε 1.487.000 τον Οκτώβριο, σημειώνοντας πτώση 4,4% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street