Οι πλούσιοι Αμερικανοί αναστέλλουν τις κρατήσεις για ταξίδια στο Παρίσι καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και οι ευρύτερες επιπτώσεις του μειώνουν τη ζήτηση για τουρισμό.

Οι πωλήσεις αεροπορικών ναύλων premium κατηγορίας για ταξίδια μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού αυξήθηκαν κατά 44% τις τρεις εβδομάδες πριν από τις 7 Οκτωβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, το τελευταίο κανονικό έτος πριν η Covid-19 διατάραξε τα μοτίβα αεροπορικών ταξιδιών. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε στο 4% τις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν τις επιθέσεις, σύμφωνα με την ForwardKeys, μια εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων.

Εργαζόμενοι στο εξωτερικό: «Όχι» σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι πολλοί πλούσιοι Αμερικανοί που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πετάξουν premium και άνω, έχουν σταματήσει να κάνουν κράτηση για ταξίδια μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού», μόλις ξέσπασε η σύγκρουση, λέει  στο Bloomberg, ο Χουάν Γκόμεζ, επικεφαλής πληροφοριών αγοράς στην ForwardKeys. Τα εισιτήρια premium αφορούν σε premium οικονομική, business και πρώτης θέσης.

Από τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η Γαλλία έχει ανεβάσει τον συναγερμό τρομοκρατίας στο υψηλότερο επίπεδο, απόφαση που τόνισε η πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία προέτρεψε τους πολίτες της να «παραμείνουν σε επαγρύπνηση για το περιβάλλον τους» ενώ ταξιδεύουν στη χώρα .

Δημοφιλής προορισμός

Η Γαλλία είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο και η πρωτεύουσά της είναι ένας σημαντικός προορισμός αγορών με μερικά από τα μεγαλύτερα καταστήματα παγκοσμίως. Οι κολοσσοί πολυτελείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE και Hermes International έχουν την έδρα τους στο Παρίσι.

«Γνωρίζουμε από τους τουριστικούς πράκτορες και τους κορυφαίους παίκτες φιλοξενίας ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν κάποιες ακυρώσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», εν μέσω φόβων τρομοκρατίας, λέει στο Bloomberg η συνεργάτης του Bain, Claudia d’Arpizio. Η D’Arpizio φροντίζει τους πελάτες της βιομηχανίας πολυτελείας.

Πράγματι, αυτές οι ακυρώσεις δεν περιορίζονται στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Τζακ Έζον, ιδρυτής του πολυτελούς ταξιδιωτικού πρακτορείου Embark Beyond, λέει ότι η εταιρεία του έχει ακυρώσει το 53% των προγραμματισμένων ταξιδιών της στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ τους επόμενους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων προς Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη. Εκτός από τους φόβους για αντισημιτικές επιθέσεις, λέει, «Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι πελάτες ακυρώνουν είναι η ισλαμοφοβία και ο φόβος ότι θα κολλήσουν στο εξωτερικό εάν γίνει πόλεμος».

Ανησυχία στην Ιταλία

Σε συνομιλίες στο συνέδριο World Travel Market στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου, η Maria Elena Rossi, διευθύντρια μάρκετινγκ στο ιταλικό εθνικό συμβούλιο τουρισμού λέει επίσης στο Bloomberg ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είχε οδηγήσει σε ακυρώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας της Ιταλίας και έχει γίνει πηγή ανησυχίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Οι δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες
Τουρισμός |

Έχετε τον νου σας - Ποιες είναι οι τουριστικές πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της Ευρώπης δυστυχώς συμβαδίζουν με μερικές από τις χειρότερες στατιστικές πορτοφολάδων στην ήπειρο