Αγοραστή φέρεται να βρήκαν για την Telekom Romania Mobile η Deutsche Telekom και ο ΟΤΕ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με την Clever Media Network, ιδιοκτήτρια του ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Ρουμανία, Prima TV. Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια πώλησης της εταιρείας

Η προτεινόμενη συναλλαγή εξετάζεται επί του παρόντος από το CSAT, την αρμόδια ρουμανική Αρχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές είχαν μπλοκάρει τις δύο προηγούμενες απόπειρες πώλησης της Telekom Romania Mobile.

Desquared: Στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία η Deutsche Telekom

Ο ΟΤΕ

Από την πλευρά του Ομίλου ΟΤΕ δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το δημοσίευμα.

Η διοίκηση του ελληνικού Ομίλου πάντως έχει γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από τη ρουμανική αγορά, εφόσον προκύψει συμφέρουσα συμφωνία πώλησης.

Tον Νοέμβριο του 2021 ο ΟΤΕ πούλησε το 54,01% που κατείχε στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania Communications (TKR) στην Orange Ρουμανίας, έναντι τιμήματος 295,6 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την πώληση της προαναφερόμενης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας είχε διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, ωστόσο στην περίπτωση αυτή ο ΟTΕ χρειαζόταν εγκρίσεις και από το ρουμανικό δημόσιο, που κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό της.

Υπενθυμίζεται ότι αξιολόγηση «Α» έλαβε ο OTΕ για το 2023 από την Morgan Stanley Capital International (MSCI) ESG Ratings, για τις ESG επιδόσεις του. Η διατήρηση της συγκεκριμένης βαθμολογίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αντανακλά την προσήλωση του ΟΤΕ στη μείωση ρίσκων που αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), μέσα από τις σχετικές πρακτικές που εφαρμόζει.

Η MSCI ESG Research παρέχει αξιολογήσεις επιδόσεων ESG σε περισσότερες από 8.500 διεθνείς δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση μιας εταιρείας σε κινδύνους ESG σχετικούς με τον κλάδο στον οποίο ανήκει, καθώς και την ικανότητά της να διαχειρίζεται αυτούς τους κινδύνους, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις