Tην έναρξη προγράμματος αγοράς μετοχών που ξεκινά από σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2023 και το οποίο αναμένεται να διαρκέσει για μια περίοδο περίπου δύο ετών, ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC.

Πρόθεση είναι να επιστραφούν έως και 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, η Coca-Cola επανεξετάζει τακτικά τον ισολογισμό της στο πλαίσιο των προσδοκιών της για συνεχή ανάπτυξη, των επιπέδων δημιουργίας ταμειακών ροών, των μελλοντικών κεφαλαιακών της απαιτήσεων και των προτεραιοτήτων κατανομής κεφαλαίων της, παραμένοντας προσηλωμένη σε μια πειθαρχημένη προσέγγιση για την κατανομή κεφαλαίων που συνεχίζει να οδηγεί την αξία των μετόχων.

Coca-Cola HBC: Αύξηση 17% στις πωλήσεις στο 9μηνο του 2023

Το πλαίσιο κατανομής κεφαλαίων του Ομίλου ακολουθεί τις εξής σαφείς προτεραιότητες:

1.    Οργανικές επενδύσεις στην επιχείρηση για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων οικονομικών μας στόχων – κεφαλαιουχικές δαπάνες ως ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις στην περιοχή 6,5%-7,5% ετησίως.

2.    Καταβολή προοδευτικού μερίσματος – στόχευση πληρωμής 40-50% των κερδών ανά μετοχή.

3.    Στρατηγικές συγχωνεύσεις και εξαγορές.

4.    Πρόσθετες επιστροφές κεφαλαίου.

Έχοντας υπόψη αυτές τις προτεραιότητες, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποτιμά τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της CCH. Ως εκ τούτου, η παρούσα στιγμή αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική ευκαιρία για μείωση του αριθμού των μετοχών σε κυκλοφορία, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύουμε στην επιχείρηση.

Ως αποτέλεσμα, η CCH ανακοινώνει την πρόθεσή της να επιστρέψει έως και 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους μέσω ενός εφάπαξ προγράμματος επαναγοράς μετοχών (“Πρόγραμμα εξαγοράς”), που αρχίζει στις 21 Νοεμβρίου 2023 και θα συνεχίσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025, με την επιφύλαξη της επικρατούσας αγοράς όρους και κάθε απαραίτητη εξουσιοδότηση που θα χορηγηθεί στις επόμενες ετήσιες γενικές συνελεύσεις της εταιρείας.

Αναμένεται ότι η εφαρμογή του Προγράμματος Επαναγοράς θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή. Το ποσό που διατίθεται για την επαναγορά, το οποίο θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της CCH, λαμβάνει υπόψη τις προτεραιότητες κατανομής κεφαλαίων του Ομίλου και επιτρέπει στην CCH να συνεχίσει να λειτουργεί εντός του εύρους στόχου 1,5 έως 2,0 φορές στον δείκτη καθαρό χρέος προς συγκρίσιμα προσαρμοσμένα EBITDA, διατηρώντας τη χρηματοοικονομική ευελιξία ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς εάν είναι απαραίτητο.

Σχολιάζοντας το ανακοινωθέν πρόγραμμα εξαγοράς, ο Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, δήλωσε: «Προσφέρουμε άλλη μια χρονιά ισχυρών επιδόσεων το 2023 και παραμένουμε σίγουροι για την ικανότητά μας να επιτύχουμε τους μεσοπρόθεσμους οικονομικούς μας στόχους και να διατηρήσουμε επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης πλατφόρμας για μελλοντική ανάπτυξη Με τη δραστηριότητα που δημιουργεί ταμειακά διαθέσιμα και έναν ισχυρό ισολογισμό σήμερα, πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αδυναμία της αγοράς αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία για εμάς να αναπτύξουμε πλεονάζοντα κεφάλαια μέσω ενός προγράμματος επαναγοράς και να προσφέρουμε βελτιωμένη αξία για τους μετόχους.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις