Αλλαγές στις διαδικασίες της ανάκλησης και της τροποποίησης των αποφάσεων εντάξεων των δικαιούχων όλων των δράσεων (γεωργία και κτηνοτροφία) της πρόσκλησης για συμμετοχή στο Μέτρο 11 «Βιολογική γεωργία», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 -2020, προβλέπει τροποποιητική απόφαση σχετικής εγκυκλίου του ΥπΑΑΤ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτή, κατ’ εξαίρεση για το έτος εφαρμογής 2023, οι δικαιούχοι δύνανται να κάνουν αίτημα τροποποίησης έως τις  24 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 24.00, και μόνο για την τροποποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πράξης.

ΕΕ: Εξετάζεται η στήριξη της για τη βιολογική γεωργία

Επίσης, κάθε ενταγμένη στο Μέτρο 11 πράξη δύναται να τροποποιηθεί.

Πότε γίνονται τροποποιήσεις

Τροποποίηση της πράξης μπορεί να προκύψει είτε μετά από αίτημα του δικαιούχου, είτε κατά τη διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου της πράξης, στην περίπτωση που διαπιστώνονται αλλαγές στα στοιχεία της πράξης, όπως αυτά αποτυπώνονται στην απόφαση ένταξης πράξεων, ή αποκλίσεις κατά την υλοποίηση της πράξης.

Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα τροποποίησης πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https:// p2.dikaiomata.gr/Organics16), λαμβάνουν μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία οριστικοποίησης και μπορεί να αφορούν κατ’ εξαίρεση για το έτος εφαρμογής 2023 μόνο τροποποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πράξης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, και εφόσον εγκριθεί το αίτημα του δικαιούχου, εφαρμόζονται κυρώσεις όπου προβλέπεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO