«Τα τελευταία χρόνια, έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους κυρίως από τα προγράμματα απασχόλησης» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρώτη εκδήλωση «DYPA Business Partners Awards».

Πρόσθεσε δε πως «και οι «Ημέρες Καριέρας» έχουν αποδειχθεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά» και ότι «ακόμα και εργαζόμενοι με χαμηλότερο μισθό, αποφάσισαν να πάνε και να βρουν εκεί καλύτερη δουλειά και αυτό έφερε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτούς και τις οικογένειές τους».

ΔΥΠΑ – Ημέρες Καριέρας: 50 επιχειρήσεις προσφέρουν 1.500 θέσεις εργασίας στη Λάρισα

Αλλαγή κουλτούρας στη ΔΥΠΑ

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής Δεξιοτήτων κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε:

«Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά μόνο από τις “Ημέρες Καριέρας”, τα δύο χρόνια που το κάνουμε αυτό.. Όταν είσαι Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, για να μειώσεις την ανεργία και να βρεις δουλειά στον κόσμο, πρέπει να δουλέψεις με τις επιχειρήσεις. Αυτοί είναι που θα τους προσλάβουνε.

Δυστυχώς, αυτή η κουλτούρα του “έρχομαι κοντά στην επιχείρηση και προσπαθώ να καλύψω τις δικές της ανάγκες” δεν υπήρχε. Ήταν μια ΔΥΠΑ, η οποία έλεγε, “έχω τους ανέργους γραμμένους στο μητρώο, θα έρθει καμία θέση εργασίας, όταν έρθει”. Δεν υπήρχε αυτό το “πάω με εξωστρέφεια και τους λέω, ελάτε να δουλέψουμε μαζί”.

Αυτό ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του ’21 πριν από δύο χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο. Όπως είπε και ο Υπουργός, έχουμε τρομερή ανταπόκριση. Όπου πάμε στην Ελλάδα μας καλούνε ξανά και ξανά.

Και για μένα είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα αυτής της μετεξέλιξης που θέλουμε να κάνουμε: από έναν βαρύ γραφειοκρατικό επιδοματικό οργανισμό που απλώς διαχειριζόταν την ανεργία και έδινε επιδόματα να μετατραπεί σε μία Ευρωπαϊκή σύγχρονη δημόσια υπηρεσία απασχόλησης, δηλαδή ένας οργανισμός έμπρακτης εργασίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting