Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης του κτηρίου επί της οδού Χρήστου Λαδά 1-3, όπου στεγάζονταν για αρκετά χρόνια το εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ.

Η εμπορική «αναγέννηση» της οδού Σταδίου – Τα project που μεταμορφώνουν την περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φάση του διαγωνισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου με την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.

Δεν αποκλείεται πάντως να δοθεί παράταση μερικών ημερών, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προσφορές.

Θα γίνει μια αρχική αξιολόγηση και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. Στη συνέχεια θα γίνει νέα αξιολόγηση των τελικών προτάσεων και θα ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Το ιστορικό ακίνητο ανήκει στην γερμανική εταιρεία, ehret+klein και τελεί υπό ριζική ανακαίνιση, με στόχο να μετατραπεί σε σύγχρονους χώρους γραφείων έκτασης άνω των 3.000 τ.μ. (σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρουν πιστοποίηση BRΕΕΜ).

Κύκλοι που παρακολουθούν τη διαδικασία επισημαίνουν στον «ΟΤ» πως υπάρχει αισιοδοξία για τη συγκέντρωση ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω της ποιότητας των γραφείων, αλλά και της στρατηγικής θέσης του ακινήτου, σε μια περιοχή που σταδιακά ανακτά την χαμένη αίγλη του.

Στην ελκυστικότητα του κτηρίου συμβάλλει επίσης η μοναδική και ανεμπόδιστη θέα που προσφέρει στην Ακρόπολη.

Η ιστορία

Το ακίνητο, μετά την κατάρρευση του εκδοτικού ομίλου ΔΟΛ πέρασε αρχικά στην Alpha Bank το 2017 και εν συνεχεία στο χαρτοφυλάκιο της Apollo, η οποία πραγματοποίησε διαγωνισμό για την πώλησή του.

Το 2022, περιήλθε στην ehret+klein, η οποία ξεκίνησε άμεσα εργασίες ανακατασκευής για την μετατροπή σε σύγχρονους χώρους γραφείων, αφού από το 2017 παρέμενε άδειο.

Το κτίριο έχει κυριολεκτικά γραφτεί Ιστορία από τη δεκαετία του ’80 με τις εκδόσεις πολύ γνωστών τίτλων του Οργανισμού όπως «Τα Νέα», «Το Βήμα», ο «Ταχυδρόμος» κ.ά.

Το έργο στην Χρήστου Λαδά είναι το πρώτο της γερμανικής εταιρείας από το Στάρνμπεργκ στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει, στο σύνολό της, τα 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς του ακινήτου.

Οι ιδιοκτήτες της ehret+klein, Μίκαελ Ερετ και ο Στέφαν Κλάιν, οι οποίοι έχουν διαχειριστεί μέχρι σήμερα ακίνητα συνολικής αξίας ύψους 1,6 δισ. ευρώ στη χώρα τους βλέπουν σημαντικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά.

Το ελληνικό real estate άλλωστε παραμένει μαγνήτης για Έλληνες και ξένους επενδυτές λόγω των υψηλών αποδόσεων που εξακολουθεί να υπόσχεται παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στη διεθνή αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα