Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ παρέδωσαν τους ομήρους που απελευθέρωσαν στον Ερυθρό Σταυρό στην πόλη της Γάζας ως απάντηση στην επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Λωρίδα.

Οι Αλ Κασάμ χρησιμοποίησαν στρατιωτικά τζιπ, ενώ πολλοί Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί και παρακολουθούσαν τη διαδικασία.

Ισραήλ: Αυτά είναι τα εννιά παιδάκια που απελευθερώθηκαν – Οι ιστορίες τους

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς τονίζει ότι η παράδοση των ομήρων έγινε με αυτόν τον τρόπο «μετά τη δημοσίευση προπαγανδιστικών φωτογραφιών του Νετανιάχου να μπαίνει στα περίχωρα της βόρειας Γάζας για να στείλει μήνυμα ελέγχου – αυτή ήταν η απάντηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Συμφωνεί με παράταση της εκεχειρίας η Χαμάς

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς δήλωσε σήμερα Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παλαιστινιακή οργάνωση «ενημέρωσε τους μεσολαβητές», δηλαδή το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι οι ένοπλες ομάδες που κρατούν Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Αυτές οι παλαιστινιακές ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», είπε η πηγή αυτή.

Η συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός λήγει το βράδυ της Δευτέρας. Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα