
Συνεχίζονται, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους 8 μποφόρ και κύματα ύψους τριών μέτρων, οι έρευνες για τον εντοπισμό των 13 μελών του πληρώματος, του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου.
Ναυτιλία: Βύθιση φορτηγού πλοίου νοτιοδυτικά της Λέσβου
Έως τώρα έχει εντοπιστεί και περισυλλεχθεί, από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, σώος ένας ναυτικός, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και είναι καλά στην υγεία του.
«Από τις πρωινές ώρες ενημερωθήκαμε ότι είχαμε ναυάγιο φορτηγού πλοίου στην περιοχή του νησιού μας. Τεθήκαμε σε υψηλή ετοιμότητα ώστε να μπορέσουμε να περιθάλψουμε τους ναυαγούς. Ήδη έχει έρθει ένας ναυαγός. Είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, και δεν εμπνέει καμία ανησυχία», ανέφερε μιλώντας στο «Νησί» ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης.
Ωστόσο, καθώς περνούν οι ώρες, η αγωνία για την τύχη των υπόλοιπων συναδέλφων του κορυφώνεται, καθώς παραμένουν αγνοούμενοι.
Είχε φύγει από Αίγυπτο και είχε προορισμό την Τουρκία
Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομορών και μήκους περίπου 100 μέτρων, βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής (26/11) σε θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.
Είχε αναχωρήσει, στις 22 Νοεμβρίου, φορτωμένο με αλάτι και 14 άτομα πλήρωμα (δύο υπηκόους Συρίας, έναν Ινδό και έντεκα Αιγύπτιους) από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου. Προορισμός του ήταν το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.
Ο καπετάνιος, μετά τις 7:00 δήλωσε μηχανική βλάβη, στις 8:20 έστειλε σήμα «mayday» και δήλωσε κλίση του πλοίου. Έπειτα, χάθηκε από τα ραντάρ. Στη συνέχεια, παραπλέων πλοίο κάλεσε το Λιμενικό για να ειδοποιήσει για το περιστατικό.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι λόγω του έντονου κυματισμού, έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.
Στην περιοχή βρίσκονται πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμα, έχει ενεργοποιηθεί και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το στίγμα του πλοίου από το Marine Traffic
Ποιο ήταν το πλοίο που βυθίστηκε
Το «Raptor» ήταν πλοίo μεταφοράς γενικού φορτίου (general cargo). Ναυπηγήθηκε το 1984 και έπλεε με σημαία των Κομόρων. Η χωρητικότητα του και το βύθισμά του ήταν 6338 t DWT και 7.4 μέτρα αντίστοιχα.
Επίσης, το ολικό μήκος του (LOA) ήταν 106 μέτρα και το πλάτος του 16.62 μέτρα. Έδρα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του είναι ο Λίβανος.
Ο καπετάνιος, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του «Raptor», μετέδωσε σήμα κινδύνου «mayday» σε παραπλέοντα πλοία.
Τι σημαίνει όμως «mayday»;
Πρόκειται για την κωδική λέξη που χρησιμοποιείται διεθνώς ως σήμα κινδύνου στις ραδιοεπικοινωνίες. Προέρχεται από τη γαλλική venez m’aider , που σημαίνει «έλα να με βοηθήσεις».
Χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατά κύριο λόγο από τους ναυτικούς και αεροπόρους, αλλά σε μερικές χώρες και από αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβέστες. Η κλήση για βοήθεια γίνεται πάντα τρεις φορές στη σειρά «mayday, mayday, mayday», για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση με τη χρήση της λέξης mayday (πρωτομαγιά) σε κάποια παρόμοια φράση που ακούγεται κάτω από θορυβώδεις συνθήκες, και να διακρίνει μια πραγματική κλήση κινδύνου από ένα μήνυμα για την Πρωτομαγιά.
Η συνιστώμενη μορφή κλήση κινδύνου περιλαμβάνει τη λέξη «mayday» τρεις φορές ακολουθούμενο από το όνομα ή το χαρακτηριστικό κλήσης (callsign) αυτού που καλεί, επίσης, τρεις φορές, πάλι το «»mayday» και το όνομα ή callsign αυτού που καλεί.
Μετά από μία μικρή παύση δίνονται ζωτικής σημασίας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης, τη φύση της βοήθειας που απαιτείται ή της έκτακτης ανάγκης και ο αριθμός των ατόμων επί του πλοίου/αεροσκάφους. Το μήνυμα κλείνει και πάλι με το «mayday»και το όνομα ή callsign του καλούντος.
Συνοπτικά μία κλήση «mayday»
- mayday, mayday, mayday, ΣΚΑΦΟΣ… (όνομα του σκάφους επαναλαμβάνεται τρεις φορές)
- mayday, Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ… (δίνει GPS συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και μήκους ή διόπτευση (γωνία) σε μοίρες και απόσταση από ένα γνωστό σημείο)
ΈΧΩ… (πρόβλημα κατάσταση, όπως την πυρκαγιά, ναυάγιο, κλπ.) ΜΕ… (αριθμός) επιβαινόντων, ζητώ άμεση βοήθεια κτλ - mayday (όνομα σκάφους) OVER
Πηγή: in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια