Την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχή στην Plum Fintech Limited (“Plum”), ανακοίνωσε ότι συμφώνησε η Eurobank.

Η Plum αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία fintech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή «έξυπνης» διαχείρισης χρημάτων, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Eurobank.

Eurobank: Ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου

Οι όροι της συμφωνίας

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Eurobank θα επενδύσει αρχικά 5 εκατομμύρια ευρώ για το μερίδιό της στην Plum και υπό προϋποθέσεις άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου. Εκτός από τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, η Eurobank και η Plum θα διερευνήσουν και μια εμπορική συνεργασία στην Ελλάδα εντός του 2024.

Η AXIA ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Eurobank.

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου senior preferred

Σημειώνεται ότι  η έκδοση του νέου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), ύψους 500 εκατ. ευρώ, υπερκαλύφθηκε κατά 3 φορές προ ημερών για τη Eurobank.

Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές 1,6 δισ. ευρώ, γεγονός που επέτρεψε τη μείωση της απόδοσης του τίτλου στο 5,875% ετησίως έναντι 6,25% που ήταν η αρχική ενδεικτική προσφορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκδοση προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές με σημαντική γεωγραφική διασπορά, καθώς η τράπεζα συγκέντρωσε τελικές εντολές από 101 διαφορετικούς επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις