Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των κρατών-μελών και των περιφερειών στις ευκαιρίες που δημιουργούνται, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Ενωσης , που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ακόμη, ο κ Παπαθανάσης τόνισε ότι πρέπει να «τηρούνται ίσοι όροι ανταγωνισμού στην Ενιαία Αγορά».

Το προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης για τις κρατικές ενισχύσεις, τον Μάρτιο του 2023, παρείχε στα Κράτη-Μέλη μεγαλύτερη ευελιξία για να εφαρμόσουν μέτρα στήριξης στον καθαρό μηδενικό τομέα στην Ε.Ε.  Ωστόσο, πρόσθεσε, τα Κράτη – Μέλη έχουν διαφορετικές δημοσιονομικές δυνατότητες για να κάνουν χρήση αυτής της ευελιξίας, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια έργα».

Ελλάδα 2.0: Πράσινο φως από την Κομισιόν για το αναθεωρημένο σχέδιο των 36 δισ

Επίσης, κατά την προσέλευσή του στο χώρο του συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε: «Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο για την Πολιτική Συνοχής. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020, απορροφώντας όλους τους πόρους, ενισχύοντας τις Περιφέρειες που επανακάμπτουν μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Παράλληλα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, δίνοντας έμφαση στις συνέπειες και στις ανισότητες που δημιουργεί η Κλιματική κρίση. Οι «πράσινες» επενδύσεις, η στήριξη της «έξυπνης» εξειδίκευσης, η βιομηχανία σε ειδικούς τομείς, συνεχίζουν να αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου της αυτονομίας της Ευρώπης καθώς και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ευημερία για όλους τους πολίτες».

Πριν λίγες μέρες ο κ. Παπαθανάσης είχε δηλώσει  ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός και πως «αναμένεται να πέσουν 12 δισ. ευρώ σε επενδύσεις το 2024 στην ελληνική οικονομία, 8,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά προγράμματα και 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν

ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω