Η διευθύνουσα σύμβουλος του X Λίντα Γιακαρίνο, η οποία επιβλέπει τις σχέσεις του κοινωνικού δικτύου με τους διαφημιστές, έστειλε ένα σημείωμα στους υπαλλήλους που σηματοδοτούν την υποστήριξή της στον ιδιοκτήτη Ίλον Μάσκ  μετά τα εμπρηστικά σχόλιά του που προσβάλλουν επωνυμίες που έχουν απομακρυνθεί από την πλατφόρμα.

«Οι αρχές μας δεν έχουν κάποιο τίμημα, ούτε θα διακυβευτούν – ποτέ», έγραψε η Γιακαρίνο την Πέμπτη, μια ημέρα αφότου ο Μασκ είπε σε πρώην διαφημιστές, συμπεριλαμβανομένης της Walt Disney Co., «να πάνε να… οι ίδιοι». «Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν, δεν θα μας αποσπάσουν οι επικριτές που δεν καταλαβαίνουν την αποστολή μας».

Ίλον Μασκ: «Κανείς δεν μπορεί να με εκβιάσει» – Το μήνυμα στους διαφημιζόμενους

Ο Μασκ στο συνέδριο DealBook της Τετάρτης έριξε επιθέσεις σε διαφημιστές που είχαν διακόψει τις καμπάνιες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αναρτήσεις του νωρίτερα αυτόν τον μήνα που υποστηρίζουν μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, στην οποία συμφώνησε ότι οι Εβραίοι έχουν «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς. Στο συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ο Μασκ είπε ότι οι διαφημιστές που τραβούν τα χρήματά τους θα σκοτώσουν την εταιρεία.

Το σημείωμα

Στο σημείωμα, που εστάλη την Πέμπτη και προβλήθηκε από το Bloomberg, η Γιακαρίνο ενθάρρυνε το προσωπικό να παρακολουθήσει την εμφάνιση του Musk στο συνέδριο αν δεν την είχε δει. «Η συνέντευξη του Μασκ ήταν ειλικρινής και βαθιά», είπε. «Μοιράστηκε μια απαράμιλλη και εντελώς άχρωμη προοπτική και όραμα για το μέλλον». Νωρίτερα, η Γιακαρίνο είχε αναδημοσιεύσει το συγκεκριμένο κλιπ καλώντας τους διαφημιστές μέσω του δικού της λογαριασμού X.

Το σημείωμα της Γιακαρίνο είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της CEO που υπερασπίζεται ανοιχτά τον ιδιοκτήτη του X, παρά τα σχόλιά του που αποξενώνουν τους διαφημιστές που χρειάζεται η εταιρεία για να συνεχίσει να λειτουργεί, κάνοντας τη δουλειά της πιο δύσκολη. Τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν περισσότερο από 60% από την εξαγορά του Μασκ στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο Twitter, εν μέρει λόγω της συμπεριφοράς του που ανταποκρίνεται σε ρατσιστικά ή αντισημιτικά tweets. Η πλατφόρμα, που μετονομάστηκε σε X, εξακολουθεί να είναι χρεωμένη στις τράπεζες που βοήθησαν στη χρηματοδότηση της συναλλαγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή