Η Wall Street έγραψε νέα υψηλά αυτήν την εβδομάδα, με τον Dow Jones 30 να απέχει μόλις 1% από τα ιστορικά του υψηλά. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο

Η αλήθεια είναι ότι το ταμπλό κούρασε αυτην την εβδομάδα.

Κι αυτό, διότι καλομάθαμε σε ανοδικές εξάρσεις.

Ωστόσο, η εβδομάδα πήγε όσο καλύτερα γινόταν, καθώς κλείσαμε σε επίπεδο Γενικού Δείκτη στα υψηλά εβδομάδας, με 4/5 ανοδικές συνεδριάσεις και καμία “μεγάλη” και “μεσαία” μετοχή να μην απειλείται ούτε καν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Τουναντίον, μέχρι και ο βαρύς ΤΙΤΑΝΑΣ είδε νέα υψηλά 5ετίας.

Ο Δείκτης τίμησε το σήμα συνέχισης από τη διάσπαση των 1260 μονάδων, και σιγά σιγά χτίζεται η βάση για τις 1330 μονάδες, σαν ελάχιστος στόχος.

Η στήριξη παραμένει στις 1240, με τους κλάδους τραπεζών, κατασκευών/υποδομών, πληροφορικής και ΑΠΕ να θεωρούνται πρώτοι επενδυτικοί προορισμοί.

Αναμένουμε αργά το βράδυ της Παρασκευής την ετυμηγορία του Fitch για το αξιόχρεο της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι από τους 4 επιλέξιμους από την ΕΚΤ Οίκους που ήδη έχουν αξιολογήσει, οι 3 έχουν δώσει πράσινο φως.

Εξάλλου, και ο Fitch έχει αξιολογήσει επιμέρους τις τράπεζές μας λίγες εβδομάδες πριν με τις καλύτερες διαθέσεις, ώστε να έχει προϊδεάσει για τη γνώμη του.

Από τα ΜΕΖΖ και ιδιαίτερα ΦΒ και ΣΑΝ είδαμε εξαιρετική συμπεριφορά, καθώς αναπάντεχα παρέμειναν στα ιστορικά τους υψηλά ακόμα και μετά τη γενναία διανομή επιστροφής κεφαλαίου, χωρίς ..να ανοίξει ρουθούνι. Κάτι θα σημαίνει αυτό για τους μετόχους των εταιρειών αυτών..

Επίσης, είδαμε ευχάριστη κινητικότητα στην περιφέρεια, με ΕΒΡΟΦ, ΚΕΚΡ, ΕΚΤΕΡ, ΙΚΤΙΝ, ΔΟΜΙΚ, ΑΛΜΥ κ.α να υπεραποδίδουν, και μάλιστα με καλούς όγκους συναλλαγών.

Ο ΔΤΡ στοχεύει τις 1100 μονάδες με μεγάλες πιθανότητες, ενώ το επίπεδό του είναι στις 1250 εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Η ΕΤΕ πρωταγωνιστεί στα trading desks, ενώ η ΠΕΙΡ μοιάζει να θέλει να κινηθεί επιθετικά.

Ο ΟΤΕ συνεχίζει και απογοητεύει, με όλο και περισσότερους “πιστούς” να πουλάνε, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια διακράτησης. Έχουμε ξαναπεί ότι είναι κατάρα για έναν επενδυτή να μένουν πίσω οι επιλογές του όταν η λοιπή αγορά τρέχει με τέτοιους ρυθμούς. Πόσο μάλλον να βρίσκεται σε τέτοια δυσμενή θέση εξαιτίας του πάλαι ποτέ κραταιού ΟΤΕ.

Τέλος, απολάυσαμε το ΚΡΙ που επέστρεψε ανοδικό, επάξια καθώς η εταιρεία είναι από τα μικρά διαμαντάκια στο ταμπλό (όχι και τόσο μικρό, πλέον), έχοντας χαρίσει κέρδη στους μετόχους του τόσα χρόνια, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Γέρνει η αγορά, αναζητούνται στηρίξεις. H μετοχή του ΚΡΙ ΚΡΙ ακολουθεί τον μοναχικό της δρόμο
ο Αντικριστής |

Γέρνει η αγορά, αναζητούνται στηρίξεις. H μετοχή του ΚΡΙ ΚΡΙ ακολουθεί τον μοναχικό της δρόμο

Οι πωλητές δείχνουν να ξεθαρρεύουν σιγά σιγά. Η συνδυασμένη μετάφραση της διστακτικότητας για νέες τοποθετήσεις και της αδυναμίας στη Wall Street βοηθά στις ρευστοποιήσεις

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Αφυπνίστηκε ο ΟΤΕ, συνεχίζουν δυνατά ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Αφυπνίστηκε ο ΟΤΕ, συνεχίζουν δυνατά ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο τραπεζικός κλάδος "γύρισε" μια εξαρχής χαμένη συνεδρίαση, ΕΝΤΕΡ και ΙΝΤΕΚ είδαν νέα ιστορικά υψηλά, ΙΝΤΚΑ και ΙΝΚΑΤ συνεχίζουν ασταμάτητες. Η εικόνα στο ταμπλό είναι μαγική