Επιπλέον αρμοδιότητες στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ανέθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αντιπρόεδρος θα είναι είναι υπεύθυνος και για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις εκτός από τα καθήκοντα που ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό του, μετά την άδεια άνευ αποδοχών που ζήτησε και πήρε η επίτροπος για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις Γιούτα Ουρπιλάινεν, καθώς θα είναι υποψήφια στις προσεχείς προεδικές εκλογές της Φινλανδίας.

Σχοινάς για περιστατικά αντισημιτισμού: «Το μίσος δεν έχει θέση στην ΕΕ»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της, η Γιούτα Ουρπιλάινεν ενημέρωσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επιβεβαίωσή της ως υποψήφιας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Φινλανδίας και ζήτησε εκλογική άδεια άνευ αποδοχών από τις 2 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024 ή εάν συμμετάσχει σε δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, έως 11 Φεβρουαρίου 2024.

Η πρόεδρος χορήγησε την εκλογική άδεια άνευ αποδοχών στη Γιούτα Ουρπιλάινεν, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές διατάξεις των Συνθηκών και του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Επιτροπής.

Κατά την περίοδο της προσωρινής αποχώρησης της Επιτρόπου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποφάσισε να αναθέσει προσωρινά την ευθύνη του χαρτοφυλακίου για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις στον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά. Αυτή η προσωρινή απόδοση προστίθεται στις τρέχουσες αρμοδιότητές του.

Η επιτροπή θα ενημερώσει επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με αυτές τις προσωρινές αλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Σπανάκης: Η κυβέρνηση προσάρμοσε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στα δεδομένα της αγοράς
Επικαιρότητα |

Σπανάκης: Η κυβέρνηση προσάρμοσε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στα δεδομένα της αγοράς

Από το 2028 έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, είπε ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

ΟΑΚΑ: Πότε αναμένεται να επαναλειτουργήσει
Επικαιρότητα |

Ανοίγει ξανά το ΟΑΚΑ – Πότε αναμένεται να επαναλειτουργήσει

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, παρέδωσε την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, η οποία επιτρέπει την πλήρη λειτουργία του Σταδίου μετά την ολοκλήρωση της αφαίρεσης των πολυκαρβονικών στελεχών