Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έγινε δεκτός, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Η Ελλάδα θα προσέλθει στη συζήτηση με φρόνηση και σοβαρότητα

Στον διάλογο που είχαν, το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και παραμένει σε αυτήν. Όπως επισήμανε, δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο και μάλιστα με βάση ακριβώς αυτές τις αρχές και προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, θα προσέλθει στη συζήτηση και μάλιστα με φρόνηση και σοβαρότητα.

Ενημέρωση των κομμάτων

Χθες ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε αντιστοίχως το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής, Ρένα Δούρου και τον διπλωματικό σύμβουλο Βαγγέλη Καλπαδάκη, μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως και ο Δημήτρης Μάντζος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο Γιώργος Μαρίνος, εκ μέρους του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα