Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών του υδατοδρομίου Καλαμάτας, στο μεσσηνιακό λιμάνι. Ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών υδροπλάνου , όπως αναφέρει η Hellenic Seaplanes, προβλέπεται να εξυπηρετεί ταξιδιώτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν να κάνουν επιτόπου έκδοση νέων εισιτηρίων,  να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους, να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν το ταξίδι τους, να παραμένουν στην αίθουσα αναμονής μέχρι να ξεκινήσει η πτήση τους.

Hellenic Seaplanes: Στην Ελλάδα το πρώτο υδροπλάνο της εταιρείας

Η συνέχεια περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υδάτινων εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση της πλωτής προβλήτας πρόσδεσης όπου θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Στόχος είναι σύντομα το δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου με τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου να είναι βιώσιμο σύντομα και σε πλήρη λειτουργία.

Το νέο μέσο της Μεσσηνίας έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο διασύνδεσης της πόλης, με την Καλαμάτα να αναπτύσσεται ραγδαία ως τουριστικός προορισμός και να δημιουργεί νέες επιλογές μετακίνησης καθώς να δημιουργεί νέα προϊόντα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας».

Σε δηλώσεις του από το λιμάνι της Καλαμάτας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,  Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε μεταξύ άλλων: « Η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να ανοίξει φτερά με τα υδροπλάνα της πάνω από την Ελλάδα και οι θετικές εξελίξεις που φέρνει η ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου στην Καλαμάτα συμπληρώνει το παζλ του Πελοποννησιακού δικτύου.

Ο τομέας της αεροπορικής διασύνδεσης με υδροπλάνα έχει φτάσει στο σημείο εκκίνησης και σύντομα οι επιβάτες θα πετάνε από λιμάνι σε λιμάνι απολαμβάνοντας μια καινούργια εμπειρία γρήγορης και καλύτερης μετακίνησης σε νησιά, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές».

Διαθέσιμη στο κοινό είναι πλέον και η ηλεκτρονική σελίδα του υδατοδρομίου Καλαμάτας, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται το επιβατικό κοινό για να ενημερωθεί για το προφίλ του έργου, τις εγκαταστάσεις, τις παροχές του και τα εν δυνάμει δρομολόγια και πτήσεις των υδροπλάνων από/προς αυτό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις