Να μην αλλάξει επίπεδο επιλέγει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει στη ζώνη των 1.270 – 1.280 μονάδων, προσπαθώντας να ισορροπήσει στο ευμετάβλητο ταμπλό που έχουν δημιουργήσει οι περισσότεροι τίτλοι του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 1.272,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.082,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,57% στις 1.050,87 μονάδες.

Κινούμενη άμμος

Πάνω από τέσσερις φορές έχει αλλάξει το πρόσημο στον γενικό δείκτη μέσα σε μόλις 20 λεπτά, με εκείνα αρκετών τίτλων ακόμη περισσότερες φορές. Η αγορά αναζητά ρυθμό και κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη βάσανο των αναδιαρθρώσεων θέσεων αρκετών χαρτοφυλακίων, που πλέον κάνουν και τις τελευταίες κινήσεις του έτους.

Οι ροές δείχνουν μια τάση στην ανάδειξη τίτλων στις μικρότερες κατηγορίες, καθώς πάντα είχαν μια ξεχωριστή θέση στα ελληνικά χαρτοφυλάκια, τα οποία δραστηριοποιούνται κατά κόρον κατά τον Δεκέμβριο κάθε έτους. Η αναζήτηση καλών σημείων εισόδου, προοπτικών για το νέο έτος, αλλά και λόγους θετικών προσδοκιών, είναι πλέον η τριπλέτα των κινήσεων που κυριαρχούν τις δεκεμβριανές συνεδριάσεις.

Άλλωστε και τα επίπεδα του γενικού δείκτη ευνοούν αυτές τις ανακατατάξεις, καθώς οι ήπιες πιέσεις δεν απειλούν στην παρούσα κάποιες στηρίξεις, ούτε και δοκιμάζουν την ενεργοποίηση profit taking κινήσεων, ώστε να αλλάξει κάτι στην θετική μέχρι τώρα τεχνική εικόνα της αγοράς. Άλλωστε, η αγορά χρειάζεται κάποιες ανάσες, καθώς στη μεγαλύτερη εικόνα έχει προσθέσει αρκετές μονάδες από τις 1.105 μονάδες που βρισκόταν στις 9 Οκτωβρίου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς και η Ελλάκτωρ βρίσκονται υπό πίεση, καταγράφοντας απώλειες 1,42% και 1,36% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest, Eurobank, Alpha bank, Motor Oil, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Autohellas, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν.

Από την άλλη, η Τέρνα Ενεργειακή περνά πάνω από τα 16 ευρώ με το σημερινό +1,07%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Λάμδα, Cenergy, Coca Cola και Εθνική. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΛΧΑ, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών