Ο καθηγητής Σέρκο Χαρουτουνιάν παραμένει πρόεδρος και στη νέα μεταβατική διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε αυτό το προσωρινό διοικητικό σχήμα, Α΄ αντιπρόεδρος θα είναι ο Νεκτάριος Βιδάκης, Καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Β΄ αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Άμεση καλλιέργεια των πλημμυρισμένων εκτάσεων, ύστερα από την αποστράγγισή τους

Μέλη:

– Γεωργία Χονδρολέου Ειδικός Επιστήμονας, κάτοχος Διδακτορικού, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

– Σπυρίδων Μάμαλης Γεωπόνος, ως εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

– Ανδρέας Δημητρίου, ως εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ) και

– Παναγιώτης Κάτσαρης, Γεωπόνος, ως αιρετός εκπρόσωπος του προσωπικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Αντιπρόεδρος και του FAO

Υπενθυμίζεται ότι στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Γεωργία (ECA, European Commission on Agriculture) του Διεθνούς Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών – FAO (Food Agricultural Organization) εκλέχθηκε πρόσφατα ο κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας εκπρόσωπος καταλαμβάνει θέση στη Διοίκηση του Διεθνούς αυτού Οργανισμού.

Η εκλογή του από τους εκπροσώπους των 56 χωρών μελών της Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας ήταν ομόφωνη και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 43ης Συνόδου της ECA, που συγκλήθηκε στη Βουδαπέστη στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο κ. Χαρουτουνιάν είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής από το 2021, με σημαντική δράση σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα στη διαχείριση της επισιτιστικής κρίσης, που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO