Δώρο Χριστουγέννων με «υπογραφή» Κόκκαλη

Talk of the town έχουν γίνει οι μετοχές στις οποίες εμπλέκεται ο Σωκράτης Κόκκαλης

·         Και μπορεί πολλοί να βλέπουν την παρουσία τους επιφυλακτικά, όμως οι τίτλοι του έχουν ήδη δώσει δώρο Χριστουγέννων.

·         Η Intralot, από την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίων και την επαναφορά της από την επιτήρηση καταγράφει κέρδη που ξεπερνούν το 40%.

·         Με την Intracom να έχει «πάρει» πάνω από 1 ευρώ από τις αρχές Νοεμβρίου.

·         Και σίγουρα η εξαγορά της Κλουκίνας-Λάππας δεν έγινε τυχαία.

·         Πολλοί στην αγορά εκτιμούν ότι σύντομα θα δούμε σημαντικές κινήσεις στο μέτωπο των ακινήτων.

·         Άλλωστε και η βιασύνη των αγοραστών το μαρτυρά.

—————

Ο «πονοκέφαλος» Βασιλάκη για τις αερομεταφορές

·         Σε μείζον ζήτημα έχει μετατραπεί το πρόβλημα των κινητήρων της Pratt & Whitney για τον κλάδο των αερομεταφορών.

·         Και η Aegean με επικεφαλής την οικογένεια Βασιλάκη είναι ανάμεσα στους 57 αερομεταφορείς που επηρεάζονται.

·         Εκεί αποδίδεται και η υστέρηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα.

·         Αν και οι όροι της αποκατάστασης των προβλημάτων δεν είναι γνωστοί, το γεγονός ότι αποτελεί πρόβλημα μεγάλων αερομεταφορέων αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας.

·         Ήδη άλλωστε, ο κολοσσός Raytheon Technologies (RTX) δήλωσε ότι η διόρθωσή του θα είναι ακριβή αλλά οι αεροπορικές εταιρείες θα αποζημιωθούν.

·         Παρόλα αυτά οι αεροπορικές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές λειτουργικές επιπτώσεις.

·         Μέγα θέμα τελευταία και στους Financial Times.

—————-

Πλαφόν διαρκείας στο περιθώριο κέρδους

·         Στην παράταση μέτρου που επιβάλλει συγκεκριμένο πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους σε μια σειρά από βασικά προϊόντα προσανατολίζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης.

·         Η νέα παράταση, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν κρίνεται επιβεβλημένη αφού ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός στα τρόφιμα.

·         Το θέμα όπως μαθαίνουμε, θα τεθεί σύντομα σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με τους επικεφαλής των μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας.

·         Σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως πως οι λιανέμποροι θεωρούν το μέτρο εξαιρετικά ασφυκτικό καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την ορθή τήρησή του.

·         Παράλληλα δεν αφήνει όπως λένε σε συνομιλητές του, τις αλυσίδες να χαράξουν τη στρατηγική που επιθυμούν με βάση το προφίλ των αγοραστών τους.

·         Ο κλάδος πάντως συνεχίζει να δουλεύει πυρετωδώς ώστε να καταλήξει στις αλλαγές που απαιτούνται και να τις θέσει υπόψη του κ. Σκρέκα…

——————-

Στα… κόκκινα το λιανεμπόριο με το βλέμμα στα Χριστούγεννα

·         Στα… κόκκινα εξακολουθεί να κινείται ο κλάδος του λιανεμπορίου και μετά την Black Friday.

·         Η κίνηση, όπως αναφέρουν οι έμποροι παραμένει ισχυρή με ορόσημο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

·         Παρά την ακρίβεια που ταλανίζει τα νοικοκυριά, οι προσδοκίες για αυξημένα έσοδα είναι συγκρατημένα αισιόδοξες.

·         Το δώρο των Χριστουγέννων, ο έξτρα μισθός δηλαδή εκτιμάται ότι θα τονώσει και φέτος σημαντικά την ζήτηση και θα γεμίσει τα ταμεία… των επιχειρήσεων.

·         Το ερώτημα βεβαίως είναι τι θα γίνει από τη νέα χρονιά και εάν χαθεί το μομέντουμ που απέκτησε η αγορά με την Black Friday.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino