Για νέα καριέρα σε «πιο πράσινα λιβάδια» ετοιμάζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός.

Με μια ανάρτηση στα αγγλικά στο προσφιλές του X (πρώην twitter), ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Γιάννης Λιανός έκανε γνωστό ότι μετά τη λήξη της θητείας του (σ.σ. σε λιγότερο από έναν μήνα) θα αναλάβει σε κάποια άλλη χώρα θέση που σχετίζεται με το δίκαιο του ανταγωνισμού.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Η Μαίρη Σαρπ αντικαθιστά τον Ιωάννη Λιανό

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τη γνωστοποίηση ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προτείνει τη Αϊρίν – Έβελυν – Μικέλα – Μαίρης Σαρπ για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο κος Λιανός αναφέρει πώς αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται η τελευταία συνεδρίαση του προεδρείου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ στην οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα. Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει ότι μετακομίζει σε «πιο πράσινα λιβάδια», καθώς έχει ήδη αποδεχτεί από τον Απρίλιο του 2023 μια θέση σε θέματα ανταγωνισμού, ενώ τονίζει ότι θα μοιραστεί σύντομα τα νέα του.

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία η συνεργασία με εξαιρετικούς συναδέλφους από άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ για την προώθηση μιας ενεργού επιβολής του νόμου περί ανταγωνισμού και είναι τιμή μου που ήμουν ο πρώτος Έλληνας που έγινε μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ», καταλήγει ο κος Λιανός.

Η ανάρτηση πέραν της προφανούς αξίας της ως ενημερωτικής έχει και γλωσσολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο κος Λιανός χρησιμοποιεί την έκφραση «moving to pastures new». Αν κάποιος φεύγει για πιο πράσινα λιβάδια, (pastures new), αφήνει τη δουλειά του, το σπίτι του ή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται για κάτι που πιστεύει ότι θα είναι πολύ καλύτερο. Άλλωστε ως καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Δικαίου του Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής και Διευθύνων, από την ίδρυσή του, του Κέντρου Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής στο University College London (UCL) ο κος Λιανός δεν μπορεί παρά να είναι και εξαίρετος χειριστής της βρετανικής γλώσσας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία