Την δέσμευση του Υπουργείου και της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, να επιμεληθεί τα ζητήματα της αγοράς και της ακρίβειας, αλλά και να προτεραιοποιήσει τη νομιμότητα και το σεβασμό προς τους οφειλέτες χωρίς διακρίσεις.

Με αφορμή τα πρόστιμα που επέβαλε χθες το Υπουργείο, ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, τόνισε ότι «η τήρηση της νομιμότητας και ο σεβασμός όλων των οφειλετών χωρίς διακρίσεις αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και όποιος παρανομεί θα πληρώνει βαρύ τίμημα. Καθημερινά το Υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται 10-20 καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, οι οποίες ελέγχονται, διασταυρώνονται και κατόπιν αυτού παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Κώστας Σκρέκας: «Οι παραβιάσεις της νομοθεσίας και οι απαράδεκτες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές»

Υπενθυμίζεται πως χθες, το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους €670.000 στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις doValue και Cepal, λόγω συνεχών οχλήσεων οφειλετών, αθέμιτες πρακτικές και προσβλητική συμπεριφορά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε αναφορά και στο e-kataggelies που θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες στην εφαρμογή του e-katanalotis. Μέσω αυτής, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στέλνει φωτογραφία του προϊόντος, όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει παρανομία. Μέχρι στιγμής το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή στην  γραμμή 1520 καθώς και να υποβάλλει καταγγελίες για παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr/

Ενώ ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» όπου μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 1.286 προϊόντα από 100 εταιρείες. Για την περίοδο των γιορτών, ο Υπουργός τόνισε ότι ζητήθηκε από την αγορά να μειώσει τις τιμές στο αρνί έως και 10%, ενώ αναφέρθηκε και στο Χριστουγεννιάτικο Καλάθι που ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου και το οποίο θα περιλαμβάνει βασικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Τράπεζα Πειραιώς: Σε καλύτερη αναπτυξιακή τροχιά η Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη
Οικονομία |

Η σύγκριση της ελληνικής ανάπτυξης με τα ευρωπαϊκά «μεγαθήρια» - Ανάλυση Πειραιώς

Η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα διατηρήσει ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης την διετία 2024- 2025 στο 2,3% - Παράλληλα προβλέπεται σημαντική τόνωση της επενδυτική δραστηριότητας