«Το φορολογικό νομοσχέδιο, να το πούμε έτσι με μεγάλα γράμματα, δεν φέρνει καμία, μα καμία φορολογική επιβάρυνση σε κανέναν». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, προσθέτοντας ότι «από την αρχή που ξεκίνησε το φορολογικό νομοσχέδιο μέχρι σήμερα έχουμε δει βελτιώσεις. Και αυτήν τη στιγμή έχει γίνει μια σοβαρή αλλαγή: Ότι μπορεί εκείνος που πιστεύει ότι έχει υποστεί, έχει ζημιά αντικειμενικά ή είναι σε κάποια κατηγορία, μπορεί να ζητήσει έλεγχο. Δεν αμφισβητείται η ζημιά. Εάν κάποιος έχει ζημιά μπορεί να ζητήσει έλεγχο και να το αποδείξει στη διαδικασία του ελέγχου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό, γιατί εμείς βλέπουμε καλόπιστα τον φορολογούμενο».

Μητσοτάκης στη Βουλή: Πιο δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών – Απλώνουμε δίχτυ προστασίας στους ευάλωτους

Ο κ. Σπανάκης σημείωσε, ακόμη, ότι «το DNA» της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης «είναι η μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων» και, όπως είπε, «βαδίζουμε σταθερά σε μια πολιτική ξεκάθαρη υπέρ των πολιτών». Προς τούτο επικαλέστηκε τους αριθμούς και συγκεκριμένα, ανέφερε την ανεργία λέγοντας: «Η ανεργία για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες πέφτει στο 9,6%, υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας και υπάρχει μια αγωνία να μπορέσουμε να συνταιριάξουμε την αγορά εργασίας με την εκπαίδευση. Μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια μέσα από τη ΔΥΠΑ, τον πρώην ΟΑΕΔ, ώστε να προσαρμόσουμε τα προγράμματά μας».

Σχετικά με τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση «δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους που θέλουν να εργαστούν να μην έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους».

Πρόσθεσε πως «όταν αναλάβαμε το 2019 είχαν παρακράτηση της τάξεως του 60%, τώρα είναι στο 30%, τώρα οι συνθήκες μας επιτρέπουν αυτό να γίνει ο%. Αυτό έχει δυο μεγάλα πλεονεκτήματα: Πρώτον, κάποιοι οι οποίοι εργάζονται στη μαύρη εργασία να μπορέσουν να δηλώσουν αυτά τα εισοδήματα. Να έχουν την ασφάλισή τους ώστε στο μέλλον να μπορεί να προσαυξηθεί η σύνταξή τους και δεύτερον είναι πολύ σημαντικό αν κάποιοι συνταξιούχοι θέλουν, να μπορούν να εργαστούν  για να μεταδώσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Φέρνουμε επίσης διάταξη όπου δίνουμε τη δυνατότητα σε κάποιον όπου τα χρόνια της κρίσης ή του κορωνοϊού είχε ένα στραβοπάτημα και δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές πάνω από 20.000 ευρώ που είναι σήμερα το όριο για να συνταξιοδοτηθεί, να μπορεί να βγει στη σύνταξη με οφειλόμενες εισφορές μέχρι 30.000 ευρώ, με κάποιες προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία