Τον περασμένο Οκτώβριο η SKY express απογειώθηκε με τη διπλή βράβευσή της στα φετινά βραβεία της ERA (European Regions Airline Association), με τις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις Airline Excellence Award 2023 & Innovation Airline Award 2023 κι εδραίωσε περαιτέρω τη θέση της στον κλάδο των αερομεταφορών.

ERA Airline Excellence Award 2023 για την αριστεία της σε κάθε πτυχή της επιχειρησιακής της λειτουργίας και ERA Innovation Airline Award 2023 για τον τρόπο προσέγγισης των προκλήσεων και την ικανότητά της να μετασχηματίζει το ευρύτερο περιβάλλον του κλάδου μέσω καινοτόμων πρακτικών.

Η κατάκτηση των δύο κορυφαίων αυτών διακρίσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί μια χρονιά κατά την οποία η SKY express συνέχισε να εργάζεται με συνέπεια για να προσφέρει μία ταξιδιωτική εμπειρία εξατομικευμένη, σύγχρονη, αισιόδοξη, που διαρκώς ανανεώνεται. Η συνέργεια και η αλληλεπίδραση που καταγράφηκε ανάμεσα στο πάθος και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, του υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος, των αποτελεσματικών εταιρικών διαδικασιών, καθώς και της κατάλληλης επιλογής κινητήρων και αεροσκαφών διαχρονικά, αποτέλεσε ισχυρό καταλύτη για την καινοτομία και την αριστεία της SKY express., οδηγώντας στην επιτυχία και τη δημιουργία σαφών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

H αναδρομή στην πορεία της SKY express, ειδικότερα από τα χρόνια της υγειονομικής κρίσης Covid-19 αποτελεί υπόδειγμα για το πώς μία εταιρεία του κλάδου των αερομεταφορών αξιοποίησε τις συνθήκες και τις προκλήσεις της περιόδου εκείνης για να αναπτυχθεί δυναμικά και με βιώσιμο τρόπο.

Η SKY express σημείωσε ένα μοναδικό success story με αναφορά στα παγκόσμια δεδομένα των αερομεταφορών, εν μέσω πανδημίας και σε μια χρονική περίοδο κρίσιμη για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό. Η ιστορία της είναι ένα success story σε διεθνές επίπεδο, που άλλαξε τη μέχρι τότε εικόνα των αερομεταφορών και συνέβαλε θετικά στον εγχώριο ανταγωνισμό και στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

Τα στοιχεία αντανακλώνται και σε επιπλέον διακρίσεις τόσο στο εξωτερικό, όπου η SKY express αναδείχθηκε, σύμφωνα με το Eurocontrol, ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου για το έτος 2022 συγκριτικά με το 2019, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Αξίζει να αναφερθούν δύο εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος, για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά εσωτερικού αλλά και τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε ποσοστιαία βάση για το 2022 .

SKY express είναι η επιλογή που συνεχίζει να πετάει κάθε μέρα πιο ψηλά προς ένα βιώσιμο μέλλον

Η SKY express πετάει 12 μήνες το χρόνο στο μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών εσωτερικού, δηλαδή, σε 33 ελληνικά αεροδρόμια και 11 κορυφαίους προορισμούς του εξωτερικού, στους οποίους προστίθενται διαρκώς καινούριοι, όπως η πρόσφατη ένταξη των τριών νέων στρατηγικών ευρωπαϊκών προορισμών, της Φρανκφούρτης, του Ντίσελντορφ και της Βαρσοβίας ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική διεθνή πορεία της και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου εξωτερικού ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης. “Grece is bliss είναι το μήνυμα που κοσμεί τα αεροσκάφη AIRBUS A320neo και AIRBUS A321neo και αποτυπώνει ξεκάθαρα την ταυτότητα της SKY express, μιας 100% ελληνικής εταιρείας που έχει στην καρδιά της την Ελλάδα και ταξιδεύει το ελληνικό brand name σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι, οι αυξητικές τάσεις που κατέγραψε η SKY express από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023 ως προς τον αριθμό των πτήσεων και τον αντίστοιχο αριθμό των διαθέσιμων θέσεων συνεχίζονται και στο τέλος της χρονιάς, αλλά και κατά τη χειμερινή περίοδο 2023/2024. Μάλιστα, η αύξηση διαθέσιμων θέσεων που καταγράφει η εταιρεία την τρέχουσα χειμερινή περίοδο συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή ξεπερνάει το 10%.

Προκειμένου να καλύψει την πολύ αυξημένη ζήτηση κατά την εορταστική περίοδο προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η SKY express έχει προσθέσει στο πτητικό της πρόγραμμα επιπλέον πτήσεις και περισσότερες από 11.000 νέες θέσεις σε προορισμούς όπως το Παρίσι, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, η Πράγα και η Μπρατισλάβα.

Με τις προσθήκες μέσα στο 2023 των δύο πρώτων της AIRBUS A321neo, ο υπερσύγχρονος στόλος της SKY express απαριθμεί 23 αεροσκάφη και αποτελεί το νεότερο στόλο στην Ελλάδα. Η στρατηγική απόφαση της εταιρείας για επενδύσεις σε αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας θέτει εμπράκτως τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της δράσης της με σωστές επιλογές αποδεδειγμένα σε αεροσκάφη, τα οποία διαθέτουν τα πλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως η αξιοπιστία των κινητήρων της.

Άλλο ένα σημαντικό παράδειγμα της προτεραιότητας που δίνει η SKY express στη μέριμνα για το περιβάλλον είναι η επιλογή της να συνδέει τα ελληνικά νησιά με τρόπο σύγχρονο και βιώσιμο, πετώντας σε αυτά με τα αεροσκάφη ATR 72-600 του στόλου της, οι εκπομπές CO2 των οποίων είναι 45% λιγότερες σε σύγκριση με τα regional jets.

Μία επιλογή που σέβεται τον ελληνικό ουρανό και συμβάλλει στην προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας.

Πολύ πρόσφατα το κοινό που βρέθηκε στο Φλοίσβο για τη γιορτή της πολεμικής αεροπορίας είχε την ευκαιρία να θαυμάσει στον εναέριο χώρο πάνω από την παραλία του Παλαιού Φαλήρου, τα δύο υπερσύγχρονα αεροσκάφη της SKY express, AIRBUS A320neo (SX-NIG) και ATR 72-600 (SX-ΝΤΕ), που έδωσαν δυναμικό παρών παίρνοντας μέρος σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς με αεροσκάφη C-27, F-16 και Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο εδώ.

Η σημασία της προσθήκης του 23ου αεροσκάφους της είναι μεγάλη, καθώς δεν αποτελεί απλώς την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, αλλά σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο ανάπτυξης για τη SKY express, την Ελλάδα και την οικονομία ευρύτερα μέσω της περαιτέρω αξιοποίησης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και της τοπικής επιχειρηματικότητας συνολικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Intrakat: Σύμβαση €9,75 εκατ. με την ΚτΠ για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης
Επιχειρήσεις |

Πάνω από 9 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης με την συμβολή της Intrakat

Θα αναπτυχθεί ένα Ψηφιακό Αποθετήριο, που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα έγχαρτα αρχεία των κατά τόπους Δικαστηρίων ή Εισαγγελιών και θα συνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης