Κατά γενική ομολογία, τα ευρήματα των τελευταίων συνεδριάσεων δεν προσθέτουν κάτι στην υφιστάμενη ανάλυση

Μια ανάλυση που θέλει τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε θετικό έδαφος μετά την προ ημερών κατοχύρωση των 1260 μονάδων και την παραμονή του πάνω από αυτό το επίπεδο.

Έστω και με τέτοια μικρή διακύμανση.

Κι έτσι, συνεχίζεται η απορρόφηση των επιπέδων, με τους αγοραστές να διατηρούν τις θέσεις τους χωρίς πρόβλημα.

Ο Δείκτης “ψάχνει” τις 1330 μονάδες σε πρώτη φάση, που στοιχειοθετεί αφενός την επαναπροσέγγιση των υψηλών 12 ετίας (επετεύχθησαν στις αρχές του 2014 και το καλοκαίρι του 2023), αφετέρου την επιβεβαίωση όσων προεξόφλησαν ανοδική συνέχεια πριν τις αξιολογήσεις των Οίκων και την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες.

Η ζώνη των 1240-45 μοιάζει με ενδιαφέρουσα στήριξη, ενώ σε κλαδικό επίπεδο, πρωταγωνιστούν τράπεζες, πληροφορική, ενέργεια και υποδομές-κατασκευές.

Επιμέρους, μπροστάρηδες ήταν το ζεύγος ΚΛΜ-ΙΝΤΚΑ μετά και την εξαγορά του πρώτου, που΄ήδη διαπραγματεύεται με κέρδη σχεδόν 50% από την τιμή εξαγοράς, αναδεικνύοντας και το αυξημένο ενδιαφέρον.

Ή εναλλακτικά, την εξαρχής “λανθασμένη” αποτίμηση του ΚΛΜ.

Η ΙΝΟΤ συνέχισε ασταμάτηση μετά και την ΑΜΚ της, η ΙΝΚΑΤ βρέθηκε σε νέα υπερπολυετή υψηλά.

ΙΝΤΕΚ και ΕΝΤΕΡ σε ιστορικά υψηλά, με την πρώτη (Ideal) να εκκινεί δημόσια προσφορά για ομόλογο 100 εκατ. ευρώ 5ετούς διάρκειας, με το εύρος απόδοσης του προς έκδοση ομολόγου στο 5,5%-5,9%. H δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11/12, με ονομαστική αξία εκάστης ομολογίας τα 1000€ (100 χιλ. ομολογίες).

Τα σχήματα ΜΕΖΖ επίσης ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά στις πωλήσεις όσων επηρεάστηκαν από τις γενναιόδωρες χρηματικές διανομές, ενώ το ΓΚ συγκεκριμένα δεν έχιε δώσει πληροφορίες.

Σε επίπεδο ανθεκτικότητας, εκτός των ΜΕΖΖ, η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει τις προαναφερθείσες ΕΝΤΕΡ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, τις TITC, ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟ, ΛΑΒΙ, ΔΟΜΙΚ, ΔΕΗ και ΟΛΠ, όλες πολύ κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων.

Ειδικότερα για τα ΕΛΠΕ, το placement στα 7 ευρώ έφερε αναστάτωση, με την αγορά να απογοητεύεται έως έναν βαθμό και να ρίχνει τη μετοχή στο ταμπλό. Οι εβδομαδιαίες απώλειες προσπέρασαν το 4%.

Από τη μεγάλη κεφ/ση, θετική εβδομάδα είχαν ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΟΤΕ. Τη χειρότερη συμπεριφορά είχαν τα  ΕΛΠΕ, όπως είπαμε, και οι τράπεζες, αν και η γενικότερη εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Τέλος, υπανθυμίζουμε ότι το spread του ελληνικού ομολόγου απομειώθηκε περαιτέρω στις 117 μ.β., με την απόδοση του 10ετούς μας στη ζώνη του 3,6%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Γέρνει η αγορά, αναζητούνται στηρίξεις. H μετοχή του ΚΡΙ ΚΡΙ ακολουθεί τον μοναχικό της δρόμο
ο Αντικριστής |

Γέρνει η αγορά, αναζητούνται στηρίξεις. H μετοχή του ΚΡΙ ΚΡΙ ακολουθεί τον μοναχικό της δρόμο

Οι πωλητές δείχνουν να ξεθαρρεύουν σιγά σιγά. Η συνδυασμένη μετάφραση της διστακτικότητας για νέες τοποθετήσεις και της αδυναμίας στη Wall Street βοηθά στις ρευστοποιήσεις

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Αφυπνίστηκε ο ΟΤΕ, συνεχίζουν δυνατά ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Αφυπνίστηκε ο ΟΤΕ, συνεχίζουν δυνατά ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο τραπεζικός κλάδος "γύρισε" μια εξαρχής χαμένη συνεδρίαση, ΕΝΤΕΡ και ΙΝΤΕΚ είδαν νέα ιστορικά υψηλά, ΙΝΤΚΑ και ΙΝΚΑΤ συνεχίζουν ασταμάτητες. Η εικόνα στο ταμπλό είναι μαγική