Έξαρση παρουσιάζει στη χώρα μας τόσο η γρίπη όσο και ο κορωνοϊός. «Το περιμέναμε, είναι αναμενόμενο, είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός, έχει ξεκινήσει και η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις»,δήλωσε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τα τεστ πολλές φορές δε μας δίνουν πάντα τα αποτελέσματα. Μόνο αν κάνεις PCR ξέρεις ακριβώς αν είσαι θετικός ή αρνητικός. Πρέπει να κάνεις τη σωστή θεραπεία, δηλαδή το πενθήμερο. Δεν κάνεις μόνος σου τον γιατρό» σημειώνει η κ. Παγώνη τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης.

ΕΕ: Η υποχώρηση της πανδημίας έφερε μείωση των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης

«Αυτόν τον καιρό πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε το εμβόλιο της γρίπης» λέει. Η γρίπη είναι εδώ κι αν συμπέσει μαζί με κοροναϊό και οι υπόλοιποι ιοί… Να το κάνουμε».

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση κατά 24% στις νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 το επταήμερο που έληξε στις 3 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι η εποχική επιδημία γρίπης ξεκίνησε επίσημα, καθώς το ποσοστό των δειγμάτων που βρίσκονται θετικά στον ιό ξεπέρασε το όριο του 10% που θέτει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Για τις ακτινοθεραπείες σε καρκινοπαθείς

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει για τις ακτινοθεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο.

«Για τα ογκολογικά περιστατικά υπάρχει ένα πρόβλημα, μια πίεση στα ραντεβού, προσπαθούμε όμως αυτές τις ημέρες επειδή οι άνθρωποι με τα ογκολογικά προβλήματα είναι σοβαρά περιστατικά, πρέπει να εξυπηρετούνται αμέσως και γρήγορα, γι’ αυτό γίνονται προσπάθειες για το θέμα ειδικά της ακτινοθεραπείας να εξυπηρετηθούν» σημείωσε.

Αντιμετωπίσιμη η «λευκή πνευμονία»

Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά τόσο στην Κίνα όσο και σε αρκετές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην ευαλωτότητα των οργανισμών που δεν είχαν έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο μικρόβιο.

«Έχει αναστατωθεί λίγο ο κόσμος με τη ‘λευκή πνευμονία’ η οποία μπορεί να είναι στην Κίνα αλλά να εξηγήσουμε ότι στην Κίνα ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του μήνες, που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους» λέει η Ματίνα Παγώνη.

«Δεν έχουν φυσική ανοσία. Την πνευμονία αυτήν την γνωρίζουμε, είναι από ένα βακτήριο, εμείς διαχειριζόμαστε περιστατικά χρόνια, υπάρχουν αυτά, σε εξάρσεις και υφέσεις», προσθέτει.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για τη συγκεκριμένη, όμως είναι αντιμετωπίσιμη. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα που αναστατώθηκε ο κόσμος» καταλήγει η κ. Παγώνη.

Πηγή In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Γλούμης – Ατσαλάκης (ΟΠΕΚΑ): Οι 3 αλλαγές σε επιδόματα και κοινωνικές παροχές – Επεκτείνονται τα σχολικά γεύματα
Εργασιακά – Ασφαλιστικά |

Γλούμης – Ατσαλάκης (ΟΠΕΚΑ): Οι 3 αλλαγές σε επιδόματα και κοινωνικές παροχές – Επεκτείνονται τα σχολικά γεύματα

Ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης αποκαλύπτει στον ΟΤ το σχέδιο για την προπληρωμένη κάρτα των επιδομάτων