Ενημέρωση για τη συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Helleniq Energy, μετά την ολοκλήρωση του placement για το 11% των μετοχών της εταιρείας, εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύθηκε με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο, το νέο ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στην εισηγμένη ανέρχεται σε 31,2% (από 35,5% προηγουμένως), κατέχοντας 95.301.987 μετοχές.

HELLENiQ Energy: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για τη διάθεση του 11%

Το Ταμείο διαβεβαίωσε ότι η συνολική έμμεση συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό -δια του ΤΑΙΠΕΔ κι άλλων νομικών προσώπων/φορέων του Δημοσίου- εξακολουθεί να υπερβαίνει το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας, διατηρώντας τα σχετικά δικαιώματα.

Η ανακοίνωση

To ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο περί δήθεν απώλειας των δικαιωμάτων καταστατικής μειοψηφίας του Δημοσίου μετά τη συναλλαγή για την ιδιωτική τοποθέτηση 33.619.870 υφιστάμενων κοινών μετοχών της HELLENiQ Energy Holdings Α.Ε., επισημαίνει τα εξής:

  • Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 31,2% (95.301.987 μετοχές σε σύνολο 305.635.185).
  • Η συνολική έμμεση συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της HELLENiQ ENERGY δια του ΤΑΙΠΕΔ και άλλων νομικών προσώπων/φορέων του Δημοσίου, εξακολουθεί να υπερβαίνει το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας και διατηρεί τα σχετικά δικαιώματα.
  • Σε συνέχεια αιτήματος που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Δεκεμβρίου 2023 με θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας προκειμένου να διασφαλιστεί η αναλογική εκπροσώπηση του Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με τη δυνατότητα διορισμού τριών (3) μελών, σε περίπτωση που το ποσοστό που κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, στο μετοχικό της κεφάλαιο, είναι μεταξύ 25% και 35%.
  • Σημειώνεται ότι μετά την τροποποίηση του Καταστατικού, τρία (3) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα διορίζονται απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, και δεν θα εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις