Τον Αύγουστο θα προβεί στην πρώτη μείωση των επιτοκίων η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) με τον ρυθμό των μειώσεων να είναι ταχύτερος από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, αναφέρει σε έκθεση της  η Goldman Sachs Group Inc.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας η πρώτη μείωση θα είναι της τάξης των 25 μονάδες βάσης. Εκτιμούν ότι παρόμοιες μειώσεις θα αποφασίονται σε κάθε συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας έναντι προηγούμενης προσδοκίας για μία μείωση ανά τρίμηνο, μέχρι το επιτόκιο να φθάσει το 3% στα μέσα του 2025.

Τράπεζα της Αγγλίας: Σταματά τις αυξήσεις επιτοκίων

«Αυτός ο ταχύτερος ρυθμός συνάδει περισσότερο με τους ιστορικούς κύκλους μείωσης, τις επικαιροποιημένες προβλέψεις μας για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την πρόβλεψή μας για ταχύτερη μείωση του πληθωρισμού», ανέφεραν.

Το Bloomberg Economics βλέπει επίσης την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Αύγουστο, καθώς η  εξισορροπεί τις ισχυρές υποκείμενες πιέσεις στις τιμές έναντι μιας αδύναμης οικονομίας. Η κεντρική τράπεζα συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα. Αγορές και οικονομολόγοι αναμένουν να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στο 5,25% για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η Goldman τόνισε επίσης τη «σημαντική» αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με τις προοπτικές, με 30% πιθανότητα  το τραπεζικό επιτόκιο θα πρέπει να παραμείνει στο 5,25% μέχρι και το 2024, «εάν ο υποκείμενος πληθωρισμός υποχωρήσει σταδιακά» από ό,τι προβλέπεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή