Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 09.30 στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια με αντικείμενο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική σε περιπτώσεις έντονων χιονοπτώσεων.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, δήμαρχοι και νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Αττικής, ο αρχηγός του ΠΣ Γ. Πουρναράς, καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Άστατος ο καιρός της Δευτέρας

Την Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες στα νότια.

Συγκεκριμένα οι καταιγίδες θα επηρεάσουν για λίγες ώρες, περίπου από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας, το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα, αν και θα χιονίσει ασθενώς στα ορεινά το πρωί και θα βρέξει λίγο τις πρωινές ώρες στην κεντρική Ελλάδα, ο καιρός θα είναι καλύτερος κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 15-17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 18-19 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα είναι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ, στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ, με υποχώρηση το βράδυ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος τα ξημερώματα της Δευτέρας, με βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια του νομού. Το πρωί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16 βαθμούς, με βοριάδες 3-5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, θα υποχωρήσουν το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και στα νότια παραθαλάσσια το πρωί ασθενείς βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-13 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ, το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Την Τρίτη αναμένονται βροχές μέτριας έντασης στην ανατολική νησιωτική χώρα και το πρωί στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα χιονίσει πρόσκαιρα στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι ηπιότερος με ηλιοφάνεια και διαστήματα συννεφιάς.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει μια ανοδική πορεία και θα φτάσει το μεσημέρι τους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16-18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές και 20 στο Νότιο Αιγαίο.

Δυτικοί βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5, στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη δεν περιμένουμε αξιόλογα φαινόμενα, καθώς αναμένεται αραιή νέφωση, πιο πυκνή στη δυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανόν να βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία δεν θα θυμίζει Δεκέμβριο, καθώς θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια έως 18-21 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές, και οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 3-5, στο Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα