Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φιλοξενήσει τον Ουκρανό ομόλογό του στον Λευκό Οίκο την Τρίτη καθώς οι συζητήσεις για μια συμφωνία βοήθειας προς την εμπόλεμη χώρα παραμένουν σε πλήρη αδιέξοδο.

Η επίσκεψη, την οποία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή, είναι η δεύτερη επίσκεψη του Β. Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Την τελευταία φορά την επισκέφθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ουκρανία: «Μπλόκο» στα σύνορα για τον πρώην πρόεδρο Ποροσένκο

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου οι διαπραγματεύσεις του Κογκρέσου για την παροχή έκτακτης βοήθειας στην Ουκρανία δεν πάνε καλά.

Η εξάντληση της χρηματοδότησης και οι πιθανές συνέπειες που θα έχει στον πόλεμο

Η πρόσκληση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στοχεύει να υπογραμμίσει «την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών» για την υποστήριξη του ουκρανικού λαού «ενώ εσείς αμύνεστε ενάντια στη βάναυση εισβολή από τη Ρωσία».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως «την ώρα που η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις με πυραύλους και drone κατά της Ουκρανίας, οι ηγέτες θα συζητήσουν τις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας και τη ζωτική σημασία της συνεχούς υποστήριξης των ΗΠΑ αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και εβδομάδες σχετικά με την εξάντληση της χρηματοδότησης για την Ουκρανία και τις πιθανές συνέπειες που θα έχει στον πόλεμο που διεξάγεται.

Θυμίζουμε πως στις 6 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βγήκε δημοσίως και ζήτησε από το Κογκρέσο ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας σχεδόν 106 δις. δολ. για την Ουκρανία, το Ισραήλ και άλλες ανάγκες.

Υπό κανονικές συνθήκες το πακέτο αυτό θα είχε εγκριθεί με ευρεία συναίνεση και απο τις δύο βασικές παρατάξεις. Όμως αυτή τη φορά μπλοκαρίστηκε στη Γερουσία, εξαιτίας της στάσης των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα