Γαλλία: Αριστερό και δεξιό «μπλόκο» στο νομοσχέδιο του Μακρόν για τη μετανάστευση

Προ των πυλών μίνι πολιτική κρίση στη Γαλλία; – Άκυρο το σχέδιο νόμου με 270 ψήφους κατά

Γαλλία: Αριστερό και δεξιό «μπλόκο» στο νομοσχέδιο του Μακρόν για τη μετανάστευση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Σε μίνι πολιτική κρίση δείχνει να οδηγείται η Γαλλία με αφορμή το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση της κυβέρνησης Μακρόν, το οποίο έχει ήδη εγκρίνει η Γερουσία αλλά απέρριψε χθες Δευτέρα η Εθνοσυνέλευση.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε χθες σύσσωμη η αντιπολίτευση, από την άκρα δεξιά ως και την αριστερά. Η αριστερά υποστήριξε ότι τα μέτρα της ήταν πολύ κατασταλτικά, ενώ η δεξιά υποστήριξε ότι δεν ήταν αρκετά σκληρά. Μετά την αποτυχία του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεζάρ Νταρμανίν δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος απέρριψε το αίτημά του.

Μεταναστευτικό: Ο Μακρόν συμβιβάζεται

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος Μακρόν, μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο για «κυνισμό» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στη χώρα να καταπολεμά την παράνομη μετανάστευση, να προσδιορίζει τους όρους για την οικονομική μετανάστευση και να μελετήσει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης αυτών που σκοπεύουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Γαλλία.

Μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει σε μία μικτή επιτροπή βουλευτών και γερουσιαστών να παρουσιάσει ένα νέο νομοσχέδιο, αποδεκτό και από τα δύο νομοθετικά Σώματα.

YouTube thumbnail

Τι προέβλεπε το νομοσχέδιο του Μακρόν για τη μετανάστευση

Η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι το νομοσχέδιο θα ήλεγχε τις μεταναστευτικές ροές και θα ενσωμάτωνε καλύτερα τους μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, το σχέδιο νόμου θα διευκόλυνε την απέλαση μεταναστών που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα και που εκκρεμούν σε βάρος τους ποινές φυλάκισης άνω των πέντε ετών, ενώ θα δυσκόλευε τους μετανάστες που έφταναν στη Γαλλία να φέρουν τα μέλη της οικογένειάς τους.

Πριν από την ψηφοφορία, ο κ. Νταρμανίν είχε γράψει σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι, εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να απελάσει «πολύ επικίνδυνους»  υπηκόους ξένων χωρών, ανάμεσά τους μεγάλο αριθμό εμπόρων ναρκωτικών.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν το νομοσχέδιο απέτυχαν. Οι βουλευτές της ακροδεξιάς σύσσωμοι με την αριστερά, καταψήφισαν με 270 ψήφους κατά και 265 υπέρ. Τώρα προβλέπεται να επανεξεταστεί και να αναθεωρηθούν αρκετά από τα σημεία του.

Πηγή: in.gr

OT Originals
Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies