«Το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τα ιδιωτικά», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής Γεράσιμος Σιάσος μιλώντας στο OT FORUM.

Όπως είπε σχετικά, «Όταν έρθει η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δούμε. Αυτη τη στιγμη, δεν έχουμε κάποιο κείμενο αλλά έχει σημασία «οι μεταρρυθμίσεις να γίνονται με εποικοδομητικό διάλογο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι φοιτητές μας να έχουν ισχυρά πτυχία. Οποιαδήποτε αλλαγή οφείλει να διασφαλίζει τα πτυχία».

«Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο και ο ιστορικότερος θεσμός ανάπτυξης στη χώρα, υπογράμμισε ο κ.Σιάσος για να προσθέσει: «Η τριτοβάθμια εκπαίδευση εξελίσσεται σε διεθνές επίπεδο, τα πανεπιστήμια εξελίσσονται , δημιουργούν προγράμματα σπουδών, συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας και δίνουν την ευκαιρία να επιστρέψουν επιστήμονες στην πατρίδα τους. Ιδρύσαμε 33 προγράμματα σπουδών, έχουμε προσελκύσει ξένους φοιτητές και κάναμε ξενόγλωσσα πρόγραμματα στη Φιλοσοφική και στην Ιατρική, τα οποία προσελκύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο.»

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ στην Κύπρο

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στη διεθνή δραστηριότητα του Ιδρύματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό ότι έχουμε 800 διμερείς συνεργασίες σε 63 χώρες, κυρίως στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στον πολιτισμό» ενώ για την ίδρυση παραρτήματος στην Κύπρο είπε:
«Προχωράμε στην ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ στην Κύπρο, υπάρχουν εθνικοί λόγοι αλλά είναι και φυσική συνέχει να ιδρυθεί το παράρτημα στην Κύπρο που θα προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση, ο κ.Σιάσος ανέφερε ότι προς την ίδια κατεύθυνση υπάρχουν συζητήσεις και με ευρωπαϊκές χώρες αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύνδεση με την αγορά εργασίας

Σχετικά με την αγορά εργασίας, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επισήμανε ότι «υπάρχει σύνδεση του ελληνικού πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας» καθώς , όπως είπε, «έχουμε επενδύσει σε δεκάδες μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία έχουν ζήτηση. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι απόφοιτοί μας διαπρέπουν στο εξωτερικό και γίνονται ανάρπαστοι στις αγορές, γεγονός που δείχνει ότι τα πτυχία μας έχουν αξία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT FORUM