Όλα τα επενδυτικά βλέμματα στρέφονται στη συνεδρίαση της Fed. Οι αγορές φαίνονται αισιόδοξες, αλλά τον τελευταίο λόγο τόν έχει ο Powell

Εντάθηκαν οι αγοραστικές τοποθετήσεις στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε στον δρόμο για τις 1330 μονάδες, ενώ τα περισσότερα χαρτιά σε μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση βρίσκονται σε ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει κραταιός, και μάλιστα έπονται τα καλύτερα με τη διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Piraeus.

Στην παρούσα φάση, χρειάζεται ..μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσει πτωτικό το Χρηματιστήριο, ακόμα κι αν η Fed απογοητεύσει τους αισιόφοξους το βράδυ.

Ο ΜΥΤΙΛ δείχνει να ξεκινά κάτι νέο, καθώς ξεχωρίζει πάνω από τα 37 ευρώ, με μεγάλο στόχο τα 44 ευρώ και ενδιάμεση στάση τα 39.

ΕΤΕ και ΠΕΙΡ πρωταγωνιστούν από τις τραπεζικές μετοχές, η δεύτερη σαφώς πιο επιθετική.

Ο ΟΠΑΠ χτίζει τη βάση του στην περιοχή14,40-15, και μπορεί εύκολα να επιστρέψει στα 16 όπου θα βρει και κάποιες αντιστάσεις. Όπλο του, η ανώτερη μερισματική πολιτική και τα άριστα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

Η ΑΡΑΙΓ και η ΜΠΕΛΑ είναι δύο χαρτιά που ενδεχομένως θα μαγνητίσουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια, αμφότερες με πολύ καλή συμπεριφορά και στο ταμπλό.

Για τον Τιτάνα, όπως έχουμε ξαναπεί, προεξοφλήθηκε ήδη η επαναφορά του, όντας ήδη σε υψηλά 5ετίας. Ζηλευτή συμπεριφορά από ΟΛΠ.

Περνώντας στην πληροφορική, ξεχωρίζουμε ΕΝΤΕΡ και ΙΝΤΕΚ, σε ιστορικά υψηλά και οι δύο. Όχι ότι και οι λοιπές είναι κακές, αλίμονο.

“Ειδική” μεταχείριση, πλέον, στα ΦΒΜΕΖΖ, ΓΚΜΕΖΖ και ΣΑΝΜΕΖΖ. Θα αξιολογήσουμε την απορρόφηση των “χαμένων” επιπέδων λόγω χρηματικών διανομών (η δεύτερη σύντομα δίνει), που ήταν γενναιόδωρες. Οι πιθανότητες είναι να τις ξαναδούμε σε νεότερα υψηλά εν καιρώ, με μοναδικό εχθρό την αποστράγγιση ρευστότητας από μεγαλύτερα χαρτιά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής