Δανειολήπτης που είχε οφειλή 300.000 ευρώ στο Δημόσιο πέτυχε κούρεμα 274.000 ευρώ μέσω εξωδικαστικού για δάνειο που είχε πάρει. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ο εξωδικαστικός μηχανισμός πετυχαίνει τεράστιο κούρεμα οφειλής.

Σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο και στον ΕΦΚΑ είναι υποχρεωτικό να δοθεί πρόταση εξωδικαστικού, όταν υπάρχει βιωσιμότητα.

Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών: Νέο ιστορικό υψηλό τον Οκτώβριο  

Η περίπτωση του συγκεκριμένου δανειολήπτη, πάντως, είναι σπάνια.

Αφορά οφειλές και πρόστιμα

Ο κ. Δημήτρης, γιος του δανειολήπτη που κατάφερε τη ρύθμιση, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την περίπτωση που αντιμετώπισε.

«Είναι όλα μαζί και οι οφειλές και τα πρόστιμα. Με τη βοήθεια του εξωδικαστικού το πέτυχα αυτό, γιατί αν πήγαινα μόνος μου, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι καλύτερο από τον διακανονισμό των 10 δόσεων που κάνουν», είπε αρχικά.

«Βγήκε να έχουμε δόση 100 ευρώ κάθε μήνα για το Δημόσιο, και 77 ευρώ τον μήνα για τον ΕΦΚΑ. Τα υπόλοιπα είναι 170 ευρώ και 134 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία θα τα πληρώνει ο πατέρας μου, αλλά δυσκολεύεται πολύ. Είναι αγρότης, δεν έχει κάποια επιχείρηση», συμπλήρωσε.

Η δικηγόρος, Νανά Παπαδογεωργάκη, επισήμανε από την πλευρά της ότι το εν λόγω κούρεμα οφειλής το πέτυχε λόγω πολύ χαμηλού εισοδήματος και για το ότι δεν είχε ακίνητη περιουσία.

Ωστόσο πολλοί έχουν αυτές τις προϋποθέσεις και σπάνια έχει γίνει τέτοιο κούρεμα, λέει η ίδια. «Ήταν για πολλά χρόνια απλήρωτα και είναι πολλά χρέη μαζεμένα».

«Για πολλά χρόνια ο πατέρας μου δεν μπορούσε να πληρώσει τίποτα και έμπαιναν τόκοι στις οφειλές», σημείωσε ο γιος του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια