Στον προϋπολογισμό που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, αναφέρεται στην καθιερωμένη του ανάρτηση με την ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  προαναγγέλλοντας ότι στην ομιλία του το απόγευμα στη Βουλή θα εξηγήσει, «γιατί ο νέος προϋπολογισμός ενισχύει πραγματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τονώνει την κοινωνική συνοχή, μειώνει τις ανισότητες και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός από την ανάρτηση του αποφεύγει να αναφερθεί στο κορυφαίο και μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητας που είναι η ακρίβεια. Ισχυρίζεται ότι ο προϋπολογισμός του 2024 θα ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών, όταν την ίδια στιγμή οι ανατιμήσεις στα ράφια των καταστημάτων πέφτουν βροχή ανεβάζοντας κι άλλο το κόστος του καλαθιού των νοικοκυριών και ροκανίζοντας το εισόδημα τους.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτηση του επιλέγει να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα… για το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και επιμένει στο να ανακυκλώνει τα ίδια μέτρα κατά της οπαδικής βίας. Μέτρα τα οποία είχαν ανακοινωθεί και πιο παλιά.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και με τον τρόπο αυτό επιλέγει να εθελοτυφλεί απέναντι στα ουσιώδη αίτια της έξαρσης της βίας όπως αυτή εκδηλώνεται από ομάδες νέων στις γειτονιές, στα σχολεία και αλλού.

ΝΔ: «Εμφύλιος» για το μεταναστευτικό – Τι απαντά το Μαξίμου στον Σαμαρά

Στη μακροσκελή του ανάρτηση στο facebook, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών-Θεσσαλονίκης,  στην «εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας», στο Υouth Pass και στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών, υπενθυμίζοντας ότι θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 22 Δεκεμβρίου.

Τα παράξενα που ζητούν από mAigov

Αναφέρεται επίσης και στον «ψηφιακό βοηθό» που μπήκε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο και μία από τις πρώτες ανάλογες υπηρεσίες στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού και στην απλοποίηση της καθημερινότητας όσων έσπευσαν να κάνουν χρήση του ψηφιακού βοηθού, που μέσα σε τρεις μόλις ημέρες δέχθηκε 61.600 ερωτήματα».

Κάνοντας αναφορά στις παράξενες ερωτήσεις που δέχθηκε ο «ψηφιακός βοηθός» από τους πολίτες, ο Πρωθυπουργός σχολίασε: «Εντάξει, από τις αναρτήσεις που έχω δει, κάποιοι το «τερμάτισαν», ρώτησαν τον mAigov ακόμη και πώς θα βρουν σύντροφο! Δυστυχώς όμως οι υπηρεσίες του δημοσίου δεν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα!».

  «Δείτε την ανάρτηση»

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία