Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η κυβερνητική τροπολογία για τους μετανάστες – εργάτες, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, όπως αναμενόταν, ψήφισε «όχι».

Κατά τα λοιπά και παρά τις όποιες διαφωνίες με τη ρύθμιση από «γαλάζια» στελέχη, επικράτησε η κυβερνητική γραμμή για κομματική πειθαρχία – με εξαίρεση τον κ. Σαμαρά – και έτσι οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπαν το μεγάλο «ναι».

Παράλληλα, η τροπολογία για τους μετανάστες υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, ενώ καταψήφισαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.

Ειδικότερα, 262 βουλευτές, επί συνόλου 295, ψήφισαν «ναι», 32 «όχι», ενώ καταγράφηκε και ένα «παρών».

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Τροπολογία για την εργασία αλλοδαπών

«Ό,τι είχα να πω το είπα» και ο… νοών νοείτω

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε με δημοσιογράφους στη Βουλή και όταν ρωτήθηκε για την στάση του απάντησε χαρακτηριστικά: «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει το κατάλαβε».

Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε, έτσι, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διαφωνία του με τα όσα προβλέπει η ρύθμιση για τους μετανάστες, καθώς παρότι επιστρατεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη, που επέμειναν ότι, ουσιαστικά, δεν αλλάζει κάτι ως προς την άδεια παραμονής μεταναστών στη χώρα μας, ουδείς κατάφερε να πείσει τον κ. Σαμαρά.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, πως ενώ αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επέλεγε να απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να δώσει το «παρών» και να καταψηφίσει, προκειμένου να περάσει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά, αλλά και πιο ηχηρή ως τώρα, διαφοροποίηση του Μεσσήνιου πολιτικού – δεδομένων των αντιθέσεων που έχει εκφράσει για τον διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν, καθώς και για τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα