Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Πεντέλης ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης ρεύματος από την περιοχή της Νέας Πεντέλης.

Άκτωρ: Ανέλαβε τον «έξυπνο» οδοφωτισμό του δήμου Πεντέλης

Επρόκειτο για εργασίες ιδιαίτερα πολύπλοκες, καθώς πέρα των άλλων, περιλάμβαναν και τη μετατόπιση τμημάτων δύο γραμμών μεταφοράς που διέρχονταν μέσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης. Η δαπάνη ήταν ύψους 2.565.000 ευρώ, το έργο αποτέλεσε τμήμα του Προκαταρκτικού Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2030 και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση»

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ευτυχής, που ένα έργο για το οποίο δούλεψαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας, ολοκληρώθηκε στην πρώτη θητεία μας, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμά μας. Το αποτέλεσμα δικαιώνει στο ακέραιο τον τρόπο που επιλέξαμε για την υλοποίηση του έργου. Αποφύγαμε τη δανειοδότηση που θα χρέωνε τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες, αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος και καταφέραμε αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας», ανέφερε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

«Από την αρχή της θητείας μας και πολύ πριν εκδηλωθεί η ενεργειακή κρίση, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, με στόχο να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό τις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου. Οι δράσεις εστιάζονται στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης όλων των δημοτικών κτιρίων, με προτεραιότητα τα πιο κοστοβόρα, στη στροφή του στόλου του Δήμου σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και στην αλλαγή του συνόλου του δημοτικού φωτισμού.»

Το «ευχαριστώ» στον Μάνο Μανουσάκη

«Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου, από όλες τις διοικήσεις του Δήμου μας, ιδιαίτερα όμως τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη, για την άψογη και αγαστή συνεργασία και βέβαια την αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου», καταλήγει η δήμαρχος Πεντέλης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια