
Τη δική τους μάχη για την κατάκτηση των ψηφοφόρων του Κέντρου δίνουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπως αντίστοιχα και οι πρόεδροι των δύο κομμάτων, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 10,1%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 11,4%. Αντίστοιχα στην εκτίμηση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση ανέρχεται στο 12,4% ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκτιμάται στο 14%.
Ο Ανδρουλάκης εμπνέει περισσότερο τους ψηφοφόρους του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς απέναντι στον Κασσελάκη
Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στα πολιτικά κοινά που προσελκύουν τα δύο κόμματα, που έχουν παρόμοιο πολιτικό λόγο και αναφορές.
Επί της πρόθεσης ψήφου, 23% των ψηφοφόρων που προσδιορίζονται ως Αριστεροί δηλώνουν τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντίστοιχα 25% όσων δηλώνουν Κεντροαριστεροί, 7% όσων προσδιορίζονται ως Κεντρώοι, 1% ως κεντροδεξιοί και 3% όσων δηλώνουν Δεξιοί.
Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 7% των ψηφοφόρων του δηλώνουν Αριστεροί, 27% Κεντροαριστεροί, 21% Κεντρώοι, 4% Κεντροδεξιοί και 1% Δεξιοί.
Το εύρημα αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερτερεί έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στους Αριστερούς ψηφοφόρους, όπου είναι μια μεγάλη δεξαμενή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, στη μεγάλη μάχη του Κέντρου, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προηγείται -για 2%- στους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους και με μεγάλη διαφορά στους Κεντρώους. Αρά, ως λογικό επόμενο προκύπτει ότι ο νικητής των Κεντροαριστερών και πέρα ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα προηγηθεί και στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Πρόθεση ψήφου ανά πολιτική ταυτότητα
Προηγείται με διαφορά ο Ανδρουλάκης σε Κεντροαριστερούς και… πέρα
Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται έναντι του Στέφανου Κασσελάκη με διαφορά, που καταφέρνει σε όλα τα επίπεδα, από τους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους έως και τους Δεξιούς, να προηγείται με διαφορά.
Στους μοναδικούς ψηφοφόρους που ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μπροστά από τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι στους Αριστερούς ψηφοφόρους, με 36% έναντι 30%.
Είναι ξεκάθαρο από τα ευρήματα της Metron Analysis ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπνέει περισσότερο τους ψηφοφόρους του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών
Οι Κέντρο-Αριστεροί στηρίζουν Κασσελάκη, οι Κεντροδεξιοί… Χαρίτση
Στη σύγκριση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση παρουσιάζεται ένα ενδιαφέρον στοιχείο.
Ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων που δηλώνουν Αριστεροί ή Κεντροαριστεροί με μεγάλη διαφορά έναντι του Αλέξη Χαρίτση.
Ο Αλέξης Χαρίτσης, όμως, είναι αρκετά μπροστά σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη στους Κεντρώους ψηφοφόρους και τους Κεντροδεξιούς.
Στους δεξιούς ψηφοφόρους προηγείται για λίγο ο Αλέξης Χαρίτσης έναντι του Στέφανου Κασσελάκη.

Τα στοιχεία για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Χαρίτση
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λαμβάνει από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και χάνει στον… κανέναν
Υψηλή είναι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που αγγίζει το 82,7%.
Οι διαρροές του αφορούν 3% τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2,9% την Ελληνική Λύση, 2,3% τη Νέα Αριστερά, 1,4% το ΚΚΕ, 1,3% το ΜέΡΑ25. Ωστόσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες απώλειές του είναι προς το άκυρο/λευκό/κανέναν, σε ποσοστό 5,2%.
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λαμβάνει το εντυπωσιακό 10,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και 3,1% από τη ΝΔ. Είναι πάντως ενδιαφέρον το γεγονός ότι παρότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παίρνει αρκετές Κεντροαριστερές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτό δεν κεφαλαιοποιείται σε ποσοστά.

Υψηλή συσπείρωση για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Η συσπείρωση αυτή τη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μόλις στο 51% με μεγάλες διαρροές προς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, αλλά και προς τη Νέα Αριστερά.
Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λαμβάνει 3%, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία 1,4%. Την ίδια στιγμή στο κυβερνών κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει 3,5%.

Χαμήλη συσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διαρροές
Αυτοί που μένουν εκτός: Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25
Σε ποσοστά μη εισόδου στην Ευρωβουλή, που είναι η επόμενη εκλογική μάχη τον ερχόμενο Ιούνιο, κινείται η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25.
Η Νέα Αριστερά στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 2%, ενώ, το ΜέΡΑ25 1,8%. Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου, γνωρίζουν άνοδο και τα δύο κόμματα κατά 0,4% αλλά παραμένουν εκτός Βουλής ή/και Ευρωβουλής.

Τα συνολικά ποσοστά από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis
Πηγή: in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια