Διαβάστε στο ΒΗΜΑ των Χριστουγέννων

***

Στρατός με ειδικότητες ΙΕΚ

Πιστοποιητικά σε μηχανικούς ΙΧ, μάγειρες, τεχνίτες, αρτοποιούς και όχι μόνο

Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ώστε η στρατιωτική θητεία να μπορεί να περιλαμβάνει πιστοποίηση για μια σειρά επαγγελμάτων – Η χορήγηση tablets για ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και οι σκέψεις για ημερήσια αποζημίωση

***

ΤΟ ΒΗΜΑ

«Της πατρίδας μου η σημαία…»
Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης

Επιτέλους λοιπόν άνοιξε η κουβέντα για τα πραγματικά προβλήματα μιας πραγματικής ζωής.

***

Αντίο 2023

Τα πρόσωπα, τα γεγονότα, οι λέξεις και οι εικόνες της χρονιάς

Οι δύο πόλεμοι, τα άκρα που παραμονεύουν και ένας κόσμος όπου αντί να ζούμε δίπλα θα ζούμε απέναντι – Τι προοιωνίζεται η χρονιά που φεύγει για τη χρονιά που έρχεται – Η Ελλάδα και η ηγεμονία του μεσαίου χώρου

  • To Mήνυμα για την κλιματική κρίση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  • Tα Πρόσωπα από τους Εφη Γαζή, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Παναγιώτη Δανιά, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Παναγιώτη Θανασά, Γιάννη Ιωαννίδη, Χαριτίνη Καρακωστάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, Γιώργο Κουμεντάκη, Νίκο Μάντη, Καρολίνα Μέρμηγκα, Ρομπέρτα Μέτσολα, Θέμιδα Μπαζάκα, Γιώργο Παγουλάτο, Νίκο Πιμπλή, Γιώργο Ρόρρη, Νικόλα Σεβαστάκη, Νεκτάριο Ταβερναράκη, Χρύσανθο Τάσση, Δημήτρη Τζιόβα, Συραγώ Τσιάρα.
  • Οι Λέξεις από τους Γεώργιο Μπαμπινιώτη και Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.
  • Οι Εικόνες από τους Μενέλαο Μυρίλλα και Θανάση Σταυράκη.
  • Η Ανασκόπηση από τον Γιάννη Πρετεντέρη.

***

Διαβάστε ακόμα:

«Γιατί δέχθηκα να γίνω πειραματόζωο»

Ο Τόμας, η Λόρεν και ο Παναγιώτης εξηγούν πώς πήραν τη μεγάλη απόφαση για χάρη της επιστήμης

Τα μέλη της 1Day Sooner, μιας ΜΚΟ που «γεννήθηκε» μέσα στην πανδημία, προθυμοποιούνται να μολυνθούν επί τούτου με ιούς και βακτήρια ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες ανάπτυξης εμβολίων

***

Εκπαίδευση

Πώς μεταφράζεται το «μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια»

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αδειοδότησή τους στην Ελλάδα – Τι θα σημάνει αυτό για τα δημόσια ΑΕΙ της χώρας

***

Αποτύπωμα CO2

Γαλοπούλα 2.100… χιλιομέτρων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας

Τεράστια η επιβάρυνση για την ατμόσφαιρα από το ταξίδι των τροφίμων που έχουν τελικό προορισμό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Κατά 15% αυξάνεται την εορταστική περίοδο η ποσότητα του φαγητού που καταλήγει στα σκουπίδια

***

Οι αθηναϊκές νύχτες της Οδησσού

Το Μπαλέτο της φημισμένης Οπερας στο Μέγαρο Μουσικής

Τι συμβαίνει όταν οι θεατρικές σκηνές εμπνέονται από τις γιορτές; «Το Βήμα» εξερευνά παραστάσεις που εναρμονίζονται με το κλίμα των ημερών

***

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ιαν Κερσοου, Ιστορικός
«Ο λαϊκισμός απέχει από το να γίνει παρελθόν»
***
Μάικλ Χέρτσφελντ, Ομότιμος καθηγητής Παν. Χάρβαρντ
Ενας «ευγενικός ρατσισμός»…
***
Περικλής Α. Μήτκας, Πρ. Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης
Κύριο μέλημα η ποιότητα
***
Αλέξης Χαρίτσης, Επικεφαλής ΚΟ Νέας Αριστεράς
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε αριστερή ούτε σοβαρή

***
Και ακόμη:

THE WALL STREET JOURNAL

Ο έρωτας στα χρόνια των 70άρηδων

Το φλερτ που δεν σταματά και το μήνυμα του «Golden Bachelor»

Η πληθώρα των πάρτι και των εφαρμογών γνωριμιών για την κατηγορία 65+ και τα θετικά μηνύματα του «Golden Bachelor» έχουν κάνει τους ηλικιωμένους πιο αισιόδοξους ότι μπορούν να ξαναβρούν τον έρωτα

***

OT

«Φως» στο… ουράνιο τόξο των τιμολογίων ρεύματος

Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο νέο τοπίο

10 ερωτήσεις – απαντήσεις με όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται από την 1η Ιανουαρίου

***
BHMAGAZINO

Η σταρ της ποπ με το άγγιγμα του Μίδα

Τα «χρυσά Χριστούγεννα» της Dua Lipa και η απόλαυση της κορυφής

Η κορυφαία σταρ της ποπ φαίνεται να διαθέτει το άγγιγμα του Μίδα, καθώς δεν υπάρχει εγχείρημά της που να μη στέφεται με επιτυχία.

***

Ακόμη

Συναρπαστικές προσφορές

«Ημερολόγιο 2024» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου & «Vita»

Εικοσιτέσσερις εύκολες και λαχταριστές συνταγές που ξεχώρισε για τους αναγνώστες του «Βήματος» η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα μας συντροφεύουν στο νέο έτος που πλησιάζει, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου 2024 με την υπογραφή της βραβευμένης ελληνίδας σεφ. Μαζί του θα βρούμε και το νέο τεύχος του Vita, του μεγαλύτερου περιοδικού υγείας & ευεξίας στην Ελλάδα, που για άλλον ένα μήνα φιλοξενεί ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, διατροφικές συμβουλές και όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζούμε καλύτερα – και περισσότερο.

Ημερολόγιο 2024 από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Με την ευχή να είναι το 2024 μια χρονιά γεμάτη με χαρά και τραπέζια στρωμένα με φροντίδα και αγάπη, η Αργυρώ μάς προτείνει 24 εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, που θα ανακαλύψετε μέσα στις σελίδες ενός χρηστικού & γευστικού ημερολογίου.

Αλμυρά και γλυκά πιάτα, για καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια, που έχουν σαν έμπνευση τη θαλπωρή και την εποχικότητα, με υλικά από την ελληνική γη και τις αγαπημένες μας θάλασσες, θα σας προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για οικογενειακές συγκεντρώσεις και καλέσματα φίλων.

Από μπιφτεκάκια στον φούρνο και σαρδέλες για τις καθημερινές, μέχρι πανσέτα γεμιστή, γλυκό σταφύλι και δροσερή πανακότα για τις Κυριακές, το ημερολόγιο ξεχειλίζει από μαγειρέματα που αγαπούν όλα τα σπίτια.

Ας έχουμε πάντα τα τραπέζια μας γεμάτα, όχι μόνο με υλικά αγαθά αλλά, περισσότερο, με αγαπημένα πρόσωπα, εκείνα για τα οποία μπαίνουμε πάντα στην κουζίνα με κέφι και μαγειρεύουμε με αληθινή έγνοια και μεράκι.

Το ημερολόγιο 2024 της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου κυκλοφορεί την Παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, με το «Βήμα της Κυριακής».

VITA

Το μεγαλύτερο περιοδικό Υγείας & Ευεξίας κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με «ΤΟ BHMA».

Ο καινούργιος χρόνος είναι μια νέα αρχή και μια καλή ευκαιρία για να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας βαραίνει, μας δυσκολεύει, μας βλάπτει και να προχωρήσουμε μπροστά απελευθερωμένοι και πιο υγιείς. Το νέο τεύχος λοιπόν του Vita εστιάζει σε όλα εκείνα που θα βελτιώσουν την υγεία μας, θα ενισχύσουν την ευεξία μας και θα μας κάνουν πιο χαρούμενους.

Ξεφυλλίζοντας το Vita Ιανουαρίου

  • Ενημερωνόμαστε για όλα εκείνα που θα μας βοηθήσουν τη νέα χρονιά να κόψουμε τις κακές συνήθειες και να υιοθετήσουμε μόνο καλές.
  • Θα ανακαλύψουμε όχι έναν, αλλά 10 τρόπους για να νιώσουμε υπέροχα το 2024.
  • Θα μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε φέτος το χειμώνα για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας και να μην αρρωστήσουμε.
  • Θα πληροφορηθούμε από τους πλέον ειδικούς για το πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε από τις ημικρανίες ή να τις προλάβουμε
  • Θα προετοιμαστούμε καλύτερα για τις γιορτές. Αυτές οι μέρες φέρνουν μαζί τους και παγίδες, ψυχικές και σωματικές. Θα μάθουμε, λοιπόν, πώς να τις αποφύγουμε – ή τουλάχιστον, πώς θα τις διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά;
  • Θα διαβάσουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Δώρας Χρυσικού, της αγαπημένης ηθοποιού από τη δραματική σειρά του MEGA «Η Γη της ελιάς» που μιλά στο VITA για τους λόγους που την έκαναν στα 13 της να αφήσει το χορό και να γίνει ηθοποιός, για τη συνεργασία της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, για τη μοναχική διαδρομή με τον καρκίνο…
  • Φέτος τις γιορτές, δεν θα χάσουμε το μέτρο και θα καταφέρουμε να μην παχύνουμε ακολουθώντας τις διατροφικές συμβουλές των ειδικών.

ΒΗΜΑgazino

Το εορταστικό BHMAGAZINO που κυκλοφορεί παραμονή Χριστουγέννων, φιλοξενεί στο εξώφυλλό του, το απόλυτο Christmas babe. Η super star της pop, Ντούα Λίπα, μία από τις πιο sexy παρουσίες της διεθνούς μουσικής σκηνής, σας στέλνει τις ευχές της για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η γοητευτική ντίβα φαίνεται ότι διαθέτει το άγγιγμα του Μίδα, καθώς δεν υπάρχει εγχείρημά της που να μην στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Το νέο τεύχος είναι γεμάτο από τα εκρηκτικά χρώματα της γιορτής. Σημαντικές εκθέσεις, όπερες με «προχωρημένους» δημιουργούς που ξαφνιάζουν ευχάριστα, γιορτινά γλυκά, glamorous μακιγιάζ για εμφανίσεις που καθηλώνουν.

O OT εξηγεί γιατί οι ξένοι παίκτες «ψηφίζουν» Ελλάδα

Καλή χρονιά αναμένεται να είναι και το 2024 για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, αναφέρει το ιστορικό ένθετο του Βήματος για την Οικονομία, με τις επενδύσεις να αποτελούν το «κλειδί».

Ακόμη, ο ΟΤ αναλύει τις «φωτιές» που βάζουν στο διεθνές εμπόριο και τις αγορές οι Χούθι της Υεμένης, φιλοξενεί συνέντευξη του Ζολντ Νταρβάς που μιλά για τα συν και τα πλην των νένω δημοσιονομικών κανόνων και παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές υων deals στα τρόφιμα και τα σουπερμάρκετ.

Το Β2 καλωσορίζει το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

Για το διάσημο μπαλέτο που θα μεταφέρει τους Αθηναίους σε χριστουγεννιάτικο κλίμα γράφει αυτή την εβδομάδα το Β2.

Ακόμη, ο καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, Ιωάννης Μ. Κονιδάρης σκιαγραφεί τη συνθήκη της Ορθοδοξίας στη λαίλαπα των πολέμων, οι συντάκτες του Βήματος και τέσσερις άνθρωποι των γραμμάτων επιλέγουν τα καλύτερα βιβλία του 2023, ενώ γνωρίζουμε το κατσαβίδι της NASA που θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αστεροειδών και μεταφερόμαστε στο σύμπαν της Κάλλας μέσα από μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων κλασσικής μουσικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα