Μέρος της χριστουγεννιάτικης παράδοσης, όπως τα γλυκά, οι βόλτες με έλκηθρα και ο γιορτινός στολισμός το «All I Want for Christmas» της Μαράια Κάρεϊ είναι ένα αδιαμφισβήτητα κλασικό γιορτινό τραγούδι.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994 και φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερη δημοτικότητα κάθε χρόνο. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι η Μαράια Κάρεϊ κερδίζει ένα αξιοσημείωτο χρηματικό ποσό κάθε χρόνο μέσω των δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του «Economist», το «All I Want for Christmas Is You» κερδίζει, περίπου, 2,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο, αν και η «New York Post» ανέφερε ότι το ποσό μπορεί να φτάσει και τα 3 εκατ. δολάρια!

Streaming

Η Μαράια Κάρεϊ λαμβάνει επίσης χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο από τις υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify και το χριστουγεννιάτικο τραγούδι βρίσκεται στην κορυφή των playlists ήδη από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα MRC Data, η Κάρει κερδίζει τουλάχιστον 1 σεντ κάθε φορά που παίζει το τραγούδι. Η ποπ σταρ αναμένεται να κερδίσει ακόμα περισσότερα φέτος, καθώς το streaming συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά των δικαιωμάτων και να προσθέτει παθητικά έσοδα στους μισθούς των καλλιτεχνών.

Συνολικά, η Κάραι έχει συγκεντρώσει πάνω από 60 εκατ. δολάρια με την πάροδο των ετών, μόνο από το streaming, το οποίο δεν περιλαμβάνει καν επιπλέον μετρητά μέσω πωλήσεων άλμπουμ, downloads, αδειών χρήσης και άλλων τύπων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης.

Είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο, καθώς το κομμάτι αυτό έχει εμπνεύσει ένα παιδικό βιβλίο , μια ταινία κινουμένων σχεδίων , ένα νέο ντοκιμαντέρ της Amazon Music, και προσοδοφόρα brand deals.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Plus |

Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.