Αργία είναι σήμερα Τρίτη 26/12 όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και ως εκ τούτου τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά.

Η αγορά θα αρχίζει να μπαίνει από την Τετάρτη σε ρυθμούς Πρωτοχρονιάς καθώς τίθεται εκ νέου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο.

Σούπερ μάρκετ: 6+2 πρωταγωνιστές στα deals του 2024

Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
  • Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
  • Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
  • Σάββατο 30 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
  • Κυριακή 31 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
  • Δευτέρα 1 Ιανουαρίου: Κλειστά
  • Τρίτη 2 Ιανουαρίου: Κλειστά

Oι έμποροι προσδοκούν ότι η αυξημένη κίνηση, που καταγράφεται, ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, θα μεταφραστεί και σε έσοδα στα ταμεία τους. Ο Δεκέμβριος είναι παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας για την αγορά και η «κορωνίδα» της ετήσιας κατανάλωσης, εύλογα λοιπόν κάθε χρόνο δημιουργεί προσδοκίες.

Προσδοκίες για τζίρο

Ο Δεκέμβριος είναι παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας για την αγορά και η «κορωνίδα» της ετήσιας κατανάλωσης, εύλογα λοιπόν κάθε χρόνο δημιουργεί προσδοκίες.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης «η προσδοκία τους εμπορικού κόσμου είναι να κινηθεί η φετινή εορταστική περίοδος καλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2022, και ευχή όλων είναι ο τζίρος φέτος να ξεπεράσει τα περυσινά 3,83 δις και να κινηθεί πάνω από τα 4 δις ευρώ».

Ο ίδιος σημειώνει ότι, είναι σαφές, πως η αγορά «ζεστάθηκε» με το «δώρο» των Χριστουγέννων, αλλά και με το επιπρόσθετο βοήθημα που η κυβέρνηση έδωσε στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες. «Το ποσό των 800 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε αθροιστικά πέρυσι αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 1 δις ευρώ από την μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα» εκτιμά ο κ. Κορκίδης και προσθέτει: «Αναμένουμε λοιπόν να καλύψει τις οικογενειακές και κοινωνικές ανάγκες των εορτών, ενώ θα ενισχύσει εξίσου ουσιαστικά την καταναλωτική δαπάνη τις τελευταίες εργάσιμες μέρες της χρονιάς, ώστε να κλείσει με ισχυρό θετικό πρόσημο το ταμείο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία