Από σήμερα Τετάρτη μέχρι 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 53.800.000 ευρώ σε 57.700 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

Εφορία: Όλες οι πληρωμές που πρέπει να κάνουμε μέχρι το τέλος του έτους

  1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 27 έως 29 Δεκεμβρίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

●           Από τις 27 έως 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 13 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

2.  Από τη ΔΥΠΑ  θα γίνουν οι εξής καταβολές:

●           15 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

●           24 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

●           1 εκατ. ευρώ σε 1.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

●           800.000 ευρώ σε 1.500 δικαιούχους στο πλαίσιο πληρωμών προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Στο μεταξύ, το νέο, ψηφιακό πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ με τα μετρήσιμα, εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Φορέα με τίτλο: «Απολογισμός και όραμα. Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή».

Ενδεικτικό της προόδου που έχει επιτευχθεί είναι ότι μετά την ψήφιση του νόμου 5078/2023 που έφερε ενιαιοποίηση κανόνων θεμελίωσης δικαιώματος επικουρικής σύνταξης, εκδόθηκαν 11.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις. Παράλληλα, αυτοματοποιήσεις και τεχνητή νοημοσύνη έχουν μειώσει πλέον το χρόνο αναμονής για απονομή των συντάξεων στο ελάχιστο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές υποθέσεις που υπήρχαν στον ΕΦΚΑ το 2019, σήμερα, οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν υποχωρήσει στις 25.000 και βαίνουν συνεχώς μειούμενες. Ήδη, οι νομοθετικές και οργανωτικές παρεμβάσεις συνετέλεσαν ώστε, μέσα σε 27-28 μήνες 700.000 συνταξιούχοι να λάβουν τις συντάξεις τους.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πάνος Τσακλόγλου διαβεβαίωσε ότι το θέμα των εκκρεμών συντάξεων έχει λυθεί πρακτικά προσθέτοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η καθολική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους