Κυρώσεις σε ένα άτομο και τρεις οίκους ανταλλαγής συναλλάγματος που κατηγορήθηκαν ότι διευκόλυναν τη ροή ιρανικής οικονομικής βοήθειας προς τους Χούθι επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Μέση Ανατολή: Φόβοι για επέκταση του πολέμου στη Μ. Ανατολή – Οι επιθέσεις των Χούτι και η εμπλοκή των ΗΠΑ

Πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια των ΗΠΑ με στοχο να πληγούν οι δίαυλοι χρηματοδότησης προς τους αντάρτες της Υεμένης που με τις επιθέσεις τους έχουν διαταράξει τη ροή εμπορευμάτων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και του Σουέζ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι εν λόγω οίκοι συναλλάγματος εδρεύουν στην Τουρκία και την Υεμένη.

«Η σημερινή ενέργεια υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά μας να περιορίσουμε την παράνομη ροή κεφαλαίων προς τους Χούθι, οι οποίοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν επικίνδυνες επιθέσεις στη διεθνή ναυτιλία και κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Νέλσον.

Επιδρομές

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν επιδρομές σε τρεις εγκαταστάσεις στο Ιράκ που συνδέονται με το στρατιωτικό σκέλος της Χεζμπολάχ.

Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι η ιρακινή ομάδα ανταρτών που υποστηρίζεται από το Ιράν βρίσκεται πίσω τον τραυματισμό τριών αμερικανών υπαλλήλων στη διάρκεια επίθεσης.

«Ενώ δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή, είμαστε δεσμευμένοι και πλήρως προετοιμασμένοι να λάβουμε περαιτέρω απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και των εγκαταστάσεων μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, κάνοντας λόγο για «αναγκαία και ανάλογη» απάντηση.

Την Τρίτη, οι Χούθι προέβησαν σε νέες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Η MSC Mediterranean Shipping επιβεβαίωσε ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC United VIII χτυπήθηκε ενώ κινούνταν με προορισμό ήταν καθοδόν προς το Πακιστάν.

Η αμερικανική κυβέρνηση έγραψε σε ανάρτηση στο X ότι ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό και μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν 12 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων και δύο πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή