Ευχάριστη έκπληξη για πολλούς φορολογούμενος οι οποίοι είδαν νωρίς στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται.  Φέτος, η επιδίωξη ήταν τα χρήματα να κατατίθενται πολύ γρήγορα και οι επιστροφές να ολοκληρώνονται ακόμη και εντός μιας εβδομάδας.

«Χρονιά ρεκόρ φέτος, ξεπεράσαμε τα 6,8 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου εισοδήματος και έχουν μειωθεί κατά 40% οι εκκρεμείς αιτήσεις», ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

«Φέτος είμαστε στο 1.8 εκατ. εκκρεμείς επιστροφές και πολλές από αυτές δεν μπορούν να γίνουν γιατί αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν δηλώσει τον iban, ενώ 375 χιλιάδες ΑΦΜ δόθηκαν σε ανήλικα παιδιά 12- 17 ετών», πρόσθεσε.

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή η κοινοποίηση αποφάσεων για ενδικοφανείς προσφυγές

POS και εφορίες

Επίσης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «για πρώτη φορά δημιουργήσαμε μητρώο POS. Κοντά στο 1 εκατ. POS έχουν καταγραφεί με τεράστια ταχύτητα. Προχωράμε σε ενοποιήσεις υπηρεσιών με σκοπό να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

Αναφορικά με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης Οφειλών, ο κ. Πιτσιλής επισήμανε ότι «πέρυσι, τέτοιο καιρό στις εφορίες είχαμε 800 επισκέψεις την ημέρα. Στο ΚΕΒΕΙΣ οι επισκέψεις είναι 200 -250, δηλαδή 75% επισκέψεις λιγότερες. Εξυπηρετούνται όλοι, ακόμη και όσοι έρχονται χωρίς ραντεβού. Στελέχη μας βρίσκονται στην υποδοχή και κατευθύνουν τους πολίτες μόλις μπουν στο κτίριο».

«Από την ψηφιοποιήση της ενημερότητας που ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου, 60.000 ενημερότητες με παρακράτηση εκδόθηκαν ψηφιακά. Αυτές θα ήταν 60.000 επισκέψεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλες ανατροπές φέρνει το 2024 στην φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, στις συναλλαγές ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και στις πληρωμές, στις εκπτώσεις φόρου, στα πρόστιμα, στο ΦΠΑ, και στη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax