Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό στα νησιά Κιριμπάτι, στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού, για τον εορτασμό του νέου έτους του 2024.

Λίγα λεπτά πριν, στο σύμπλεγμα νησιών που βρίσκονται στη θάλασσα του Ειρηνικού, οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν 00:00 και το ημερολόγιο έγραψε 01/01/2024, αφήνοντας πίσω του την αναμφισβήτητα ταραχώδη χρονιά του 2023.

Πρωτοχρονιά: Ο πλανήτης αποχαιρετά ένα ταραγμένο 2023 και υποδέχεται ένα αβέβαιο 2024

Το Κιριμπάτι, επίσημα Δημοκρατία του Κιριμπάτι, είναι νησιωτική χώρα που συμπεριλαμβάνει 33 νησιά και ανήκει στην Ωκεανία. Πρωτεύουσα είναι η ατόλη Ταράουα πάνω στην οποία βρίσκεται η πόλη Μπαϊρίκι. Το όνομα Kiribati είναι η τοπική προφορά του “Gilberts”, που προέρχεται από το κύριο σύμπλεγμα νήσων στη χώρα, τα Νησιά Γκίλμπερτ, όπως επίσης και το πρώην αποικιακό όνομα, Νήσοι Γκίλμπερτ και Έλλις.

Με βάση τον επανασχεδιασμό της Διεθνούς Γραμμής Ημερομηνίας, το 1995, το Κιριμπάτι είναι η πιο ανατολική χώρα στον κόσμο και ήταν το πρώτο κράτος που υποδέχθηκε το έτος 2000 και τη νέα χιλιετία. Το νησί Καρολίνα, όχι συμπτωματικά, μετονομάστηκε σε Νήσο της Χιλιετίας.

Πρώτο το Κιριμπάτι, τελευταίες οι ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι το Κιριμπάτι είναι η χώρα που υποδέχεται επισήμως πρώτο το 2024, ενώ οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θα υποδεχθεί επισήμως τελευταία το νέο έτος.

Σημειώνεται ότι τα νησιά Κιριμπάτι και άλλες δέκα -κυρίως ακατοίκητες Ατόλες- ως τμήμα του, μπαίνουν στο νέο έτος μια ημέρα πριν από πολλά άλλα κράτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα