Σημαντική αύξηση κατέγραψε η ταξιδιωτική ζήτηση στην Κίνα κατά τις τριήμερες διακοπές της Πρωτοχρονιάς, καθώς καταγράφηκαν 135 εκατομμύρια εγχώρια τουριστικά ταξίδια, αυξημένα κατά 155% από πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό αυξήθηκαν στα 79,73 δισεκατομμύρια γιουάν (11,23 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών της Πρωτοχρονιάς, περισσότερα από 128 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν με το δίκτυο μεταφορών της Κίνας, αριθμός αυξημένος κατά 78,4% από το 2023 και 33,1% από το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών που αναφέρθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός των επιβατών των σιδηροδρόμων αυξήθηκε κατά 177,5% σε ετήσια βάση και τα αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 140,3%, όπως ανέφεραν οι Global Times.

Ο κρύος καιρός σε μεγάλες περιοχές της χώρας δεν πτόησε τους ανθρώπους να συρρεύσουν σε μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες, ενώ οι ομαδικές έξοδοι των οικογενειών αυξήθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ενώ όλο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο πέρασαν οι πολίτες με διάφορες δραστηριότητες στον πάγο και το χιόνι στην Ανατολική Κίνα, την Κεντρική Κίνα, τη Νότια Κίνα και άλλα μέρη.

Ανοδος του χειμερινού τουρισμού

Επαρχίες στο βορρά, όπως η Heilongjiang, εκμεταλλεύτηκαν το χειμωνιάτικο κρύο, προωθώντας τον χειμερινό τουρισμό και δραστηριότητες στον πάγο και το χιόνι και επεκτείνοντας τις ώρες λειτουργίας βασικών γραφικών σημείων της επαρχίας, και της λειτουργίας του μετρό και των λεωφορείων, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το Πεκίνο χορήγησε επίσης vouchers για να τονώσει τη ζήτηση για διακοπές και να τονώσει την οικονομία, καθώς τα θεματικά πάρκα με επίκεντρο τον πάγο και το χιόνι έχουν γίνει ολοένα και πιο σημαντικοί μοχλοί οικονομικών εσόδων για πολλές πόλεις.

Από το Σάββατο έως τη Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς, οι επιβάτες που ταξίδεψαν με αεροπλάνα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν τα 5,19 εκατομμύρια, 140,3% υψηλότερα σε ετήσια βάση, ενώ τα ταξίδια σε αυτοκινητόδρομους και πλωτές οδούς αναμένεται να αυξηθούν κατά 46,1% και 72,9% αντίστοιχα, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών. ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή