Ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ανήκει στη νέα γενιά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές επανεξελέγη στην πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος.

Ανασχηματισμός: Επιστροφή Χρυσοχοϊδη στο Προστασίας του Πολίτη – Γεωργιάδης στο Υγείας

Είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex της Μεγάλης Βρετανίας.

Το βιογραφικό του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας στις 25 Αυγούστου 1974, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το έτος 1992 πέτυχε την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και, στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία. Έκανε την άσκησή του σε Δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όπου και άσκησε στη συνέχεια την δικηγορία και το έτος 2000 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο στην γενέτειρά του.

Είναι δικηγόρος αστικού, ποινικού και διοικητικού Δικαίου και μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Το 2006 παντρεύτηκε με την Ειρήνη Φάσσου, επίσης δικηγόρο της Αμαλιάδας, και έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Η ενασχόλησή του με τον χώρο της πολιτικής ξεκίνησε το 2014, οπότε και κατήλθε στις Δημοτικές Εκλογές στον δήμο Ήλιδας με την παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου «Ήλιδα- Νέα Μέρα», που κέρδισε τις εκλογές. Κατέλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς και εν συνεχεία εκλέχθηκε πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για πέντε συναπτά έτη.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγην βουλευτής Ηλείας.

Είναι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνο-Ισλανδικής Φιλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα