Στις μειωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης,  εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει στα χαμηλότερα τιμολόγια.

«Οι μειωμένες τιμές οφείλονται κυρίως σε 3 λόγους. Στις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, στον ήπιο χειμώνα και βέβαια στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που οδήγησαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την τιμολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Σκυλακάκη, υπολογίζεται ότι περίπου το 75-80% των καταναλωτών επέλεξαν το «πράσινο τιμολόγιο», ενώ ερωτηθείς πιο επέλεξε ο ίδιος, απάντησε «το πράσινο, γιατί παρότι περιέχει ένα μικρό ρίσκο, εικάζω ότι η τιμή του φυσικού αερίου μπορεί να πέσει ακόμη χαμηλότερα».

Τιμολόγια ρεύματος: Η σύγκριση τιμών και οι διαφορές των…χρωμάτων

Μετρήσεις κάθε μήνα

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι σύντομα οι μετρήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ θα γίνονται κάθε μήνα και κατά συνέπεια και οι λογαριασμοί θα εκδίδονται κάθε μήνα.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις χρεώσεις των υπόλοιπων υπηρεσιών που βαρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος», διευκρίνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Σε ότι αφορά την επιδότηση θέρμανσης μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ότι η επιδότηση θα γίνει μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα αφορούν τους μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Τιμές πράσινου τιμολογίου για Ιανουάριο 2024

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας, ο ανταγωνισμός λειτούργησε στο ειδικό, πράσινο τιμολόγιο, με την πλειονότητα των παρόχων να προσφέρει τιμές κάτω των 0,15 ευρώ/kWh και ελάχιστους να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο (για καταναλώσεις κάτω των 500 kWh) ανακοινώθηκε από την ΔΕΗ, με την τιμή χρέωσης να διαμορφώνεται σε 0,136 ευρώ/kWh, ακολούθησαν: ΕΛΙΝΟΙΛ με 0,14038 ευρώ/kWh, ΗΡΩΝ με 0,14052 ευρώ/kWh, NRG με 0,14120 ευρώ/kWh, PROTERGIA με 0,14260 ευρώ/kWh κ.λπ., ενώ στην τριάδα των ακριβότερων πράσινων τιμολογίων συμπεριλαμβάνονται οι: ΟΤΕ ESTATE (0,198 ευρώ/kWh), ELPEDISON (0,17058 ευρώ/kWh) και ΖΕΝΙΘ (0,16947 ευρώ/kWh).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια