Πρόσωπο της χρονιάς αναδείχθηκε για το 2023 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, σε έρευνα που πραγματοποίησε η MRB για την εφημερίδα «Real».

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη θέση με 40,7%. Ακολουθεί, αρκετά πίσω του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 5,5%.

Στέφανος Κασσελάκης: Tετ α τετ με Ιμάμογλου – «Ο προπάππους μου και η γιαγιά μου ήταν από την Πόλη»

Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου με 2% και ακολουθούν κατά σειρά οι Έφη Αχτσιόγλου (1,4%), Νίκος Ανδρουλάκης (1,2%) και Κώστας Μπακογιάννης (1,1%). Άλλο πρόσωπο απαντά το 8%, «κανένα» το 4,5% και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 18,9%.

Αξιοσημείωτο στις απαντήσεις των πολιτών είναι ότι το 47,6% των ερωτηθέντων προέκρινε ως «πρόσωπο της χρονιάς» άτομο το οποίο είχε άμεση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στέφανος Κασσελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης στις δύο πρώτες θέσεις

Πρωταγωνιστής και το 2024 ο Στέφανος Κασσελάκης

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών για το πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2024, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδεικνύεται και εκεί πρώτος.

Συγκεκριμένα η απάντηση «Στέφανος Κασσελάκης» συγκεντρώνει ποσοστό 23,2% έναντι 21,7% που συγκέντρωσε το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%, η Έφη Αχτσιόγλου με 2,9%, ο Αλέξης Τσίπρας με 1,9%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 1,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 1,2%. Κανένας ή άλλος απάντησε το 11,3%, ενώ 28,7% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».